Βγήκαν “λάδι” αστυνομικοί που κατηγορούνταν ότι “προστάτευαν” ιδιοκτήτες καταστημάτων με… φρουτάκια

Κοινοποίηση:
astynomikoi

Απηλλάγησαν λόγω παραγραφής του αξιόποινου της πράξης επτά αστυνομικοί που κατηγορούνταν ότι «προστάτευαν» ιδιοκτήτες καταστημάτων με τυχερά παίγνια («φρουτάκια»).

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, χωρίς να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, δέχθηκε ότι η κατάχρηση εξουσίας που αποδίδονταν στους αστυνομικούς αφορούσε πλημμεληματική πράξη (αυτή της μη δίωξης υπαίτιου τέλεσης τυχερών παιχνιδιών) και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα αντιμετωπίστηκε ως πλημμέλημα και παραγράφηκε λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Πρόκειται για αστυνομικούς, που στην πλειονότητά τους έχουν συνταξιοδοτηθεί και υπηρετούσαν το διάστημα 2008-2010, όταν τελέστηκε η πράξη, σε διάφορα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 7 και 9 ετών, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου. Εκτός από τους αστυνομικούς, το δικαστήριο απάλλαξε για τον ίδιο λόγο πέντε ιδιώτες- ιδιοκτήτες καταστημάτων που σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί ως ηθικοί αυτουργοί στην κατάχρηση εξουσίας σε ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελία ότι αστυνομικοί πληροφορούσαν καταστηματάρχες ενόψει επικείμενων ελέγχων με συνέπεια οι έλεγχοι είτε να ματαιώνονται είτε να διεξάγονται πλημμελώς. Στο επίκεντρο της έρευνας είχαν βρεθεί επτά καταστήματα με «φρουτάκια» τα οποία υποτίθεται ότι λειτουργούσαν ως καφέ- μπαρ παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου. Στις απολογίες τους στο πρωτόδικο δικαστήριο οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι είχαν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Οι πιο διεφθαρμένοι της αστυνομίας είναι οι «αδιάφθοροι» δήθεν, της Ελληνικής Αστυνομίας. Μην κάνετε το σφάλμα να τους επισκεφτείτε ειναι δωσίλογοι, διεφθαρμένοι, και συμμορία. Έχουν πολύ φιλικές σχέσεις με συζύγους πολιτικών στη Κατερίνη, με απατεώνες παπάδες, με πρώην βουλευτές της Πιερίας, με πολιτικούς που κατάκλεψαν κρατικά χρήματα από χρηματοκιβώτιο και κανείς δεν τους μήνυσε όταν ανέλαβε νέα καθήκοντα στη δημόσια θέση τους. Οι διεφθαρμένοι κάλυψαν την υπόθεση στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης με το πλήθος κακουργημάτων και αξιόποινων πράξεων κατά της ζωής ανθρώπων παιδιών νέων μαθητών του δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης και το τροφίμων ηλικιωμένων. Προαποφασίστηκαν ότι έπραξε ο Ε.Σ. πρώην διευθυντής της Δίωξης, μέγα ψέμα αφού τις πράξεις του της ήξερα πολύ καιρό και τον διατήρησαν στη θέση του, έως τις πράξεις του της έμαθε και το Δεκέμβρη 2015 και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και υποκριτικά των μετέφεραν το 2016 λέγοντας ότι θα το κάνουν “στρατηγό” αντί να τον διώξουν από την αστυνομία και πουν δημόσια τις πράξεις του που κανείς δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε και άμα τον ρωτήσει δεν θα πει, πηγαίνει από μόνος του στα ΜΜΕ που δεν θα τον ρωτήσουν ποτέ τι έκανε και πόσα το 2015.

  2. Ο Γιώργος Τζήμας διευθυντής του Αστυνομικού (ΑΤ) Τμήματος Κατερίνης (2020) ας απαντήσει δημόσια γιατί αρνείται να κάνει συλλήψεις στους παρακάτω.:
    Το κατάστημα «Sports Cafe Classic», Παναγή Τσαλδάρη 27, Κατερίνη, με παράνομα παίγνια «φρουτάκια» εγκατεστημένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και με τις οθόνες των Η/Υ ανοιχτές σε λειτουργία με ανοιχτά τα στόρια του καταστήματος να φαίνονται ολοφάνερα σε οποιοδήποτε διερχόμενο στο αυτοκινητόδρομο Παναγή Τσαλδάρη. Δεν θα συλληφθεί ποτέ ο υπεύθυνος του καταστήματος; γιατί δίπλα στη γωνία οδός Δημητρίου Νίκα με γωνία Παναγή Τσαλδάρη κατοικεί ο πρώην αστυνομικός υποδιευθυντής Πιερίας Συμέων Οφείδης 09-03-2009 του αστυνομικού τμήματος Κατερίνης, ναι ή όχι; Που δεν περνάει από την οδό Παναγή Τσαλδάρη ποτέ του μήπως τον βιντεοσκοπήσει ή φωτογραφήσει κάποιος να περνά εμπρός από τις 10-άδες ανοιχτές οθόνες με «φρουτάκια» σε λειτουργία, ενώ απέναντι ακριβώς έχει το 14 δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Κατερίνης στη οδό Κιλκίς 6.
    .
    Στη οδό Ειρήνης 43, Κατερίνη, δίπλα από δύο μαγαζιά από το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ) Λυδία ιδιοκτησίας δημάρχου Κατερίνης Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, είναι πάνω από 20 χρόνια το κατάστημα με παράνομα παίγνια «φρουτάκια», «Ολύμπιο Παλάς, Καφέ Games». Παραδίπλα απέναντι από εκεί έχει: α) παιδική χαρά β) το εσπερινό γυμνάσιο γ) εσπερινό γενικό λύκειο δ) πρώτο δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Κατάστημα με παράνομα παίγνια “φρουτάκια” με την προσποίηση «υπηρεσίες παροχής διαδικτύου “net café”» έχει ανοίξει και λειτουργεί το 2020 στη οδό Ειρήνης 49. Εκεί εμπρός στη παιδική χαρά είναι αρκετές φορές αστυνόμοι της ομάδας ΔΙΑΣ παραμένοντες για τη υπηρεσία τους.

  3. ΓΙΑΣΟΥ Κ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕς ΔΙΚΕΣ ,ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Κ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Κ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

  4. οι επιορκοι αθωωνονται οι βρωμιαρηδεσ το ιδιο οι σωμ,ατεμποροι επισης οι προστατες οι δολοφονοι το αυτο οι λωληδες με τα ροζ στριγκακια ολος ο καλος ο κοσμος μαζεμενος σε μια συμορια που λεγεται αστυνομια,καλα κανανε οι νησιωτες κ τους μπαγλαρωσαν το ιδιο θα γινεται κ στην ηπειρωτικη ελλαδα απο εδω κ στο εξης,δεν σας φοβομαστε τσογλανια δεν εχετε ουτε κυρος ουτε σεβασμο ΞΕΦΤΙΛΕΣ

  5. Ε αφου οι μπατσοι εχουν τα πιο πολλα παιδιααα…. Φρουτακια κανενας, μπουρδελα κανενας…

Comments are closed.