Βασίλης Ραχούτης: Ο ήρωας στρατιώτης του «ΣΑΜΙΝΑ» που θυσιάστηκε για να σώσει τους συνανθρώπους του

Κοινοποίηση:
ΒΑΣΙΛΗΣ-ΡΑΧΟΥΤΗΣ

Σήμερα, Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα του Ν. Φθιώτιδας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Στρατιώτη Πεζικού Βασίλειου Ραχούτη, ο οποίος πνίγηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, στην προσπάθεια του να διασώσει συνανθρώπους μας, που κινδύνευαν στο ναυάγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».

Η δέηση, πραγματοποιήθηκε στο χώρο έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονα, όπου βρίσκεται η προτομή του Ήρωα Στρατιώτη.

Το Λιμεναρχείο Στυλίδας στον χώρο της προτομής του, στην παραλία των Καμμένων  Βούρλων τελεί κάθε χρόνο επιμνημόσυνη δέηση.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τη δίκη για το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», τις μαρτυρίες και το χρονικό αυτού του τραγικού ναυαγίου, δεν μπορεί να μην ξέρει τον στρατιώτη Βασίλη Ραχούτη, τον ήρωα που έχασε τη ζωή του βοηθώντας τους συνανθρώπους του στη θάλασσα του Αιγαίου.

Ο Βασίλης Ραχούτης από τη Λαμία μαζί με άλλους 19 στρατιώτες ήταν οι άνθρωποι που έσωσαν δεκάδες ζωές επιβατών που επέβαιναν στο σαπιοκάραβο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».

1-59-696x522

Ο Βασίλης Ραχούτης δεν πνίγηκε, έχασε τη ζωή του στη θάλασσα όταν τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να σώσει ένα μωρό και αφού πρώτα είχε σώσει τη μητέρα του. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα είχε αυξηθεί ο κατάλογος των νεκρών του ναυαγίου αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες στρατιώτες εκείνο το βράδυ στο καράβι που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν πολλούς συνανθρώπους τους, που τους χρωστούν αιώνια ευγνωμοσύνη.

Εκεί που υπήρξε ανευθυνότητα από αυτούς που επέτρεπαν σε ένα τέτοιο καράβι να ταξιδεύει περίσσεψε η γενναιότητα ανθρώπων σαν τον Βασίλη Ραχούτη που θυσίασαν τη ζωή τους για να σωθούν άλλοι.

Αιωνία του η μνήμη!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.