Βίντεο-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ «καίει» τον Γουάινστιν –Έτσι «την έπεφτε» στα θύματά του

Κοινοποίηση:
1

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν να αγγίζει ανάρμοστα μια γυναίκα προτού την βιάσει, όπως υποστηρίζει η ίδια, έδωσε στη δημοσιότητα το Sky News.

Στις εικόνες διακρίνεται ο διαβόητος παραγωγός του Χόλιγουντ να αγκαλιάζει και να απλώνει τα χέρια του χαϊδεύοντας στα πόδια την νεαρή επιχειρηματία Μελίσα Τόμπσον, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη για να του δείξει μια τεχνολογική πλατφόρμα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να προωθεί τις ταινίες του.

Το περιστατικό συνέβη το 2011. Στο βίντεο διακρίνεται η Τόμπσον να μπαίνει στο γραφείο και να τείνει το χέρι της για χειραψία, αλλά ο Γουάνστιν σπρώχνει το χέρι της και την αγκαλιάζει ενώ τη χαϊδεύει στην πλάτη λέγοντας : «ωραία, ας συνεχίσουμε».

Καθώς συζητούν για την τεχνολογική της πλατφόρμα, η 28χρονη του λέει: «τα δεδομένα είναι καυτά, σωστά;». Και ο Γουάινστιν της απαντά: «Είναι καυτά. Εσύ είσαι καυτή».

Σε εκείνο το σημείο απλώνει το χέρι του κάτω από το τραπέζι – στιγμή κατά την οποία, όπως λέει η Τόμσον, τη χάιδεψε στα πόδια κάτω από το φόρεμά της. Ο παραγωγός ακούγεται να της λέει: «Άσε με να σε δοκιμάσω. Δώστο μου. Είναι Ok, θέλεις να κάνουμε περισσότερα». Κι εκείνη του απαντά: «Είναι λίγο ψηλά [τα χέρια], λίγο ψηλά, λίγο ψηλά».

Στο τέλος της συνάντησης ο Γουάινστιν ζήτησε από την Τόμσον να συναντηθούν στο ρεστοράν του ξενοδοχείου Tribeca Grand Hotel κι η επιχειρηματίας είπε ότι πήγε νομίζοντας ότι θα ίσως έκλειναν την επιχειρηματική συμφωνία. Όμως, όταν έφθασε ο Γουάινστιν στο λόμπι της είπε να τον ακολουθήσει, την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και τη βίασε, όπως είπε.

«Προσπαθούσα να του ξεφύγω, αλλά μετακινείτο συνεχώς και με μπλόκαρε. Ήμουν παγιδευμένη, όπου κι αν στρεφόμουν. Με στρίμωξε», είπε η Τόμπσον στο Sky News.

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν απέρριψε τις αιτιάσεις της γυναίκας υποστηρίζοντας ότι το βίντεο -αν ιδωθεί στο σύνολό του και όχι αποσπασματικά- δεν δείχνει κάτι βίαιο, αλλά φλερτ και από τις δύο πλευρές. Και κατηγόρησε την Τόμσον ότι το έφτιαξε για να υποστηρίξει τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του πελάτη του για βιασμό, προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: