ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ. ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ…ΑΚΤΗ. “ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Γ@ΜΙΕΣΑΙ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Image2 (33)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί των Φαιάκων – Πάνω από 30 απεγκλωβισμοί κατοίκων με Super Puma και μηχανήματα – Περισσότερες από 300 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στο νησί – Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν – Μεγάλα προβλήματα και στην Ιθάκη, «ένα με τη θάλασσα» έγινε το Βαθύ – Αγωνία για τους πυρόπληκτους – Πλημμύρισαν σπίτια στη νότια Εύβοια .

«Βούλιαξε» το νησί των Φαιάκων

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Κέρκυρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς.

Επί τρεισήμισι ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς στο νησί και συγκεκριμένα στην περιοχή Μωραΐτικα έγινε τιτάνιος αγώνας από τους πυροσβέστες με συμμετοχή ενός Σούπερ Πούμα για τον απεγκλωβισμό τουλάχιστον 30 ατόμων από τις πλημμύρες στον οικισμό Μωραΐτικα.
Επίσης οι πυροσβέστες κατάφεραν με μπουλντόζες να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια τους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ηλικιωμένοι, που είχαν ανεβεί μέχρι και στα τραπέζια για να σωθούν.

Ο χείμαρρος έχει παρασύρει τα πάντα, ακόμα και αυτοκίνητα.

Η ορμή, με την οποία κατέβαινε το νερό στο δρόμο, κατάφερε να ξηλώσει ακόμα και ένα ΑΤΜ, ενώ ένας άνθρωπος για να σωθεί ανέβηκε σε δέντρο.

Oι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού ξεπερνούν τις 300, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει και πολλά σπίτια σε Μεσογγή και Μωραΐτικα.

Μια από της πληττόμενες περιοχές που πλημμύρισαν από τη σφοδρή κακοκαιρία είναι το Τρίκλινο. όπως μεταδίδει το kerkyrasimera.gr, με την προτροπή των αρχών και παρουσία πυροσβεστικής και αστυνομίας κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ασφαλή μέρη.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν για ώρες στα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ μη μπορώντας να προσεγγίσουν τη Νότια πλευρά του νησιού προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κατάσταση:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Ευελπιστώ και περιμένω τη μέρα της παρέλασης, όταν θα περνάνε οι μαθητές μπροστά απο τους επίσημους να φωνάζουν δυνατά και καθαρά ”Μητσοτάκη γαμιέσαι”

  2. Ρε μουνόσκυλλα ο Γαμιωτάκης μόνος του βγήκε ? Εσεις δεν τον ψηφίσατε ? Πάρτε τ αρχίδια μας τώρα.

  3. 2,17 πμ το τη ρίχνει από κεραυνούς δεν λέγετε βρέχει δυνατά κανένα πρόβλημα η περιοχή απλά ησυχία για λίγο κόπηκε ρεύμα επανήλθε άμεσα μετά των κεραυνό η βροχή είναι ήσυχη δυνατή χωρίς αέρα απλά υπέροχη

  4. χωρα μπανανια με τις βροχες πλημμυρες με λιγη ζεστη φωτιες ανυπαρκτο κρατος για οποιαδηποτε προληψη , υποδομες τριτοκοσμικης χωρας μπουγαδες και κομπινες για να περνανε καλα οι κολλητοι τις εκαστοτε κυβερνησης και πολιτες αδυναμοι να αντιδρασουν και να υψωσουν φωνη , οι μισοι γιατι ειναι καλοβολεμενοι και οι αλλοι μισοι ασχολουντε με τα γηπεδα και ας ειναι το μελλον τους αβεβαιο

  5. ΠΑΤΡΙΟΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΣ ΑΓΟΡΙΝΑ.

  6. Άρα δεν μας χρειάζεται ο Μωυσής, ο Νώε μας χρειάζεται…………

    1. Ο Αντίχριστος τους χρειάζεται.

  7. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ…

  8. Τετοιο γκαντεμοσκυλο…δεν ξαναπερασε απ’τη χωρα.

  9. Να βαλει ο Θεος το Χερι Του μην ολο αυτο σημαινει σεισμο

  10. 🤪🤪🤪🤪😆😆την ωρα της κακοκιαριας πανε για καθαρισμα……..ανυπαρκτο κρατος με ανεγκεφαλους κατοικους που για ακομη μια φορα αποδεικνιουν ποσο καθυστεριμενα και διαλυμενα ειναι ολα στο ελλαδισταν.

  11. Πνίγηκε η Αθήνα,μπαίναν τα νερά ακόμα κι απ’ τα παράθυρα
    κι ο ψευδιζοδημαρχεσας θέλει περίπατο νούμερο 2!!!!!!
    Άστα διαλα βρε μπουχεσα….

Comments are closed.