Α.Γκουτέρες για Βαρώσια: «Πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες στην Κύπρο»

Κοινοποίηση:
guteres

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέδωσε χθες Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των Βαρωσίων, στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες στο νησί».

Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Γκουτέρες, Στέφαν Ντούγιαριτς, επισημαίνεται το εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί για την ανακοίνωση που έγινε, σήμερα (σ.σ. Τρίτη 06/10), σχετικά με το άνοιγμα της ακτής των Βαρωσίων. Υπενθυμίζει ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια παραμένει αμετάβλητη και καθοδηγείται από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφάλειας».

Ακόμα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται:

«Ο Γενικός Γραμματέας τονίζει την ανάγκη αποφυγής μονομερών ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις στο νησί και να υπονομεύσουν την επιστροφή στον διάλογο ή τη μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών. Καλεί όλα τα μέρη να αρχίσουν διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους και επαναλαμβάνει την ετοιμότητά του να ενώσει τα μέρη».

Υπενθυμίζεται πως έντονες είναι οι πληροφορίες, αλλά και η διπλωματική δραστηριότητα στην Κύπρο μετά τις ολοένα εντεινόμενες πληροφορίες περί ενδεχόμενου ανοίγματος του κλειστού τμήματος της παραλίας των Βαρωσίων.

Πέντε ημέρες πριν από τις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα, ο υποψήφιος Ερσίν Τατάρ μετέβη στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, πριν από τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε σε συνεργάτες του ότι «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΣΕ ΕΧΟΥΝΕ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Comments are closed.