Αφρικανική σκόνη: Ρημάζει τα κλιματιστικά, τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Κοινοποίηση:
20240423_161558

Ειδικός επιβεβαίωσε πως η αφρικανική σκόνη περνάει και το φίλτρο

Πέραν από τα προβλήματα υγείας, πέραν από τις απόκοσμες εικόνες λόγω της αφρικανικής σκόνης και πέραν των σκεπασμένων αυτοκινήτων, σημαντική είναι η επίπτωση και στα κλιματιστικά.

Διευκρινίσεις για το πόσο επηρεάζονται τα κλιματιστικά έδωσε ο μηχανολόγος-μηχανικός Γιάννης Πατέλης. Μιλώντας  αναφέρθηκε στο πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα φίλτρα και έδειξε τον τρόπο που γίνεται.

Ο ειδικός επιβεβαίωσε πως η αφρικανική σκόνη περνάει και το φίλτρο, και συνέστησε τακτικό καθαρισμό και πάνω από μια φορά το χρόνο αναλόγως την χρήση του.

Η αφρικανική σκόνη, σε αυτή τη φάση, παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα των νοτίων περιοχών και δεν προβλέπεται υποχώρηση της εντός των επομένων ωρών.

Ενδεικτικά, θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή αλλά και να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου, σύμφωνα με το meteo, θα έχει μειωθεί σημαντικά η παρουσία της, καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στο Χαϊδάρι δεν είχε τόσο πολλή η Αθήνα ήταν ελαφριά η περιοχή εδώ την έχει τραβήξει όλη ίσως και η Βοιωτία κλπ ,μιλάμε κοκινος ο ουρανός ομιχλώδες να πέφτει χαμηλά η ομίχλη κλπ ,,,έχει και σωματίδια μέσα από Αφρική είπαν η επιστήμονες η καλιτερη λύση είναι η μάσκα

Leave a Response