Αυτός είναι ο “σκιώδης στρατός” του Ερντογάν που πάει στη Λιβύη! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
FILE - In this Dec. 17, 2012, file photo, Syrian rebels attend a training session in Maaret Ikhwan near Idlib, Syria. Fewer than 100 Syrian rebels are currently being trained by the U.S. military to fight the Islamic State group, a tiny total for a sputtering program with a stated goal of producing 5,400 fighters a year. The training effort is moving so slowly that critics question whether it can produce enough capable fighters quickly enough to make a difference. Military officials said this past week that they still hope for 3,000 by year’s end. Privately, they acknowledge the trend is moving in the wrong direction.  (AP Photo/Muhammed Muheisen, File)

Όλοι γνωρίζετε την Black Water. Γνωρίζετε ποια είναι η τουρκική Black Water;

O λόγος για τη SADAT SA, ιδιωτική εταιρεία παροχής παραστρατιωτικών επιχειρήσεων ή, όπως επίσημα δηλώνει η ίδια, εταιρεία ιδιωτικής ασφαλείας. Αυτή η… εταιρεία θα σταλεί στην Λιβύη!

Το κουβάρι της SADAT άρχισε να ξετυλίγεται μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, όταν πολλοί Τούρκοι στρατιωτικοί «δραπέτευσαν» στη Δύση και τα στόματα άνοιξαν.

Ιδρυτής της είναι ο Αντνάν Τανριβερντί (Adnan Tanrıverdi), ο οποίος αποστρατεύθηκε το 1996 έπειτα από καταγγελίες εις βάρος του που τον ήθελαν ακραίο ισλαμιστή ο οποίος αντιτίθετο στο κοσμικό κράτος. Ωστόσο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ο Τούρκος Πρόεδρος τον έχρισε σύμβουλό του επί στρατιωτικών θεμάτων και πολλοί λένε πως είναι το de facto δεξί χέρι του.

raw_cumhurbaskani-danismani-olan-adnan-tanriverdi-sadat-baskanligindan-ayrildi_180827130

Η Σαντάτ λοιπόν ιδρύεται επίσημα τον Φεβρουάριο του 2012, την περίοδο που η Αραβική Άνοιξη ανθεί. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία του είδους στην Τουρκία που παρέχει σε διεθνές επίπεδο συμβουλευτική επί στρατιωτικών θεμάτων, αλλά δραστηριοποιείται και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, ενώ παρέχει υπηρεσίες και στρατιωτική εκπαίδευση για συμβατικό και ανορθόδοξο πόλεμο, καθώς και εκπαίδευση για ειδικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, μπορεί να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, όπως παροχή οπλισμού, πυρομαχικών, οχημάτων, ανταλλακτικών, εκρηκτικών.

Πληροφορίες θέλουν την εμπλοκή της Σαντάτ στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, όπου φέρονται ότι υποκίνησαν τη βία, τους ξυλοδαρμούς στρατιωτών, από πολίτες, μέχρι θανάτου, και τουλάχιστον σε μια περίπτωση τον αποκεφαλισμό ενός Τούρκου. Αναφορά σε αυτές τις πληροφορίες έχει κάνει και το Newsweek σε άρθρο τού Michael Rubin, στο οποίο μάλιστα ισχυρίζεται πως η Σαντάτ, που έχει εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, γίνεται η «φρουρά της επανάστασης» του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Rubin, οι άνδρες της Σαντάτ βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες πολιτών, τους οποίους τα ελεγχόμενα από τον Ερντογάν μέσα ενημέρωσης χαρακτήριζαν υποστηρικτές του Γκιουλέν και υπαίτιους για το πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν φέρεται ότι έχει φτιάξει έναν στρατό για να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές απ’ όπου κι εάν προέρχονται, ακόμη και από τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτός ο μυστικός στρατός, υποστηρίζουν αναλυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν ή να προχωρήσει στην καταστολή πιθανής εξέγερσης των πολιτών.

Να σημειωθεί τέλος πως ένας από τους χρηματοδότες της Σαντάντ είναι και η Σαουδική Αραβία.

Η συνεργασία της με την εξίσου μισθοφορική εταιρεία Al Aquid Trading, η οποία διευθύνεται από έναν πρώην αξιωματικό Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, τον συνταγματάρχη Αλ Γκάζι Γκίζας Χαρμπί (Air Defense Colonel -ret- Ghazi Jiza Al Harbi), προβάλλεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και αφορούσε τη συντήρηση 6.000 θωρακισμένων οχημάτων Humvees…

1-1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Παντως ο πιθηκος στην φωτογραφια μοιαζει τρομαχτικα με τον “αλληλέγγυο” της διπλανης πορτας.Θα τον βαζω να ρουφαει την μπανανα μου

  2. Q γενίτσαρος Ερντογαν δεν βρίσκει ησυχία, αμφιβάλλω αν θα κοιμάται και τη νύχτα! Ο άνθρωπος πρέπει να έχει φοβερή κωλοφαγουρα. Σίγουρα θα έχει κάποια συγγένεια με τον σφαγέα των Ελλήνων τον ομοφυλόφιλο πουσταριο.

  3. Εμείς έχουμε την οργάνωση gaypride μιλάμε για οργάνωση του κώλου. Ρουφάνε με τον κωλο τους ολόκληρες ρουκέτες. Τι να μας κλάσει η sandad ε αναρχοπαλυτα πουστρακια μου ?

Comments are closed.