Αυτός βαφτίζει «Υπατία» ή «Τηλέμαχο» τα κύματα κακοκαιρίας στην Ελλάδα – Ποια η διαδικασία

Κοινοποίηση:
lagouvardos

Αλήθεια, ποιος είναι ο νονός των κυμάτων κακοκαιρίας που πλήττουν την Ελλάδα; Ποιος έδωσε τα ονόματα Υπατία ή Σοφία και Τηλέμαχος;

Το όνομά του είναι Κώστας Λαγουβάρδος και πρόκειται για τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο άνθρωπος πίσω από τα ονόματα που λαμβάνουν τα ονόματα των κακοκαιριών.

Η πρακτική να ονοματοδοτούνται τα κύματα κακοκαιρίας ξεκίνησε το 2017, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας με όνομα ήταν η Αριάδνη, ενώ η επιλογή του ονόματος είναι τυχαία και δεν συνδέεται με πρόσωπα ή καταστάσεις καθ’ ότι ακολουθείται αλφαβητική σειρά. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα του επόμενου φαινομένου θα ξεκινήσει από «Φ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ο κος Λαγουβάρδος να επιλέγει ονόματα που να προκαλούν το κοινό αίσθημα επιτυχώς. Όταν έχουμε ήπιο καιρό να τον ονομάζει πχ Αυνάν, όταν πρόκειται να γίνει της π@τ@ν@ς να τον λέει Σάρα, κ.ο.κ.

  2. ειναι απορίας άξιον,όταν ένας *ακαδημαϊκός*γίνεται τέτοιος νονός.

  3. Οι Αμερικανοί δίνουν ονόματα μόνο σε μεγάλου μεγέθους κυκλωνικά συστήματα που θα έχουν επιπτώσεις στο χώρο που θα κινηθούν όχι όνομα για ψύλλου πήδημα για να κάνουν παιχνίδι οι δημοσιογράφοι. Από την έναρξη της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου μόνο δύο είχαν επιπτώσεις, αυτό με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους και το προχθεσινό με τις χιονοπτώσεις, τα άλλα ήταν για τη πλάκα των ΜΜΕ.

  4. Και αναρωτιόμουνα, ποιός νά ‘ναι ο μαλάκας που δίνει τα ονόματα… Ιδού λοιπόν ο εκλεκτός…

  5. Ότι μαλακια κάνουν στην Αμερική…οι δικοί μας φλωροι ακολουθούν… πιάσαμε ταβάνι στην ηλιθιότητα.

Comments are closed.