Αυτοί είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Σαράφης» και «Κελέση»!

Κοινοποίηση:
martires_

Σήμερα, ειπώθηκαν πολλά για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, “Σαράφης” και “Κελέση”. Ειδικά για τον  Σαράφη…

Ας πούμε δύο πράγματα για αυτά τα δύο ψευδώνυμα, για την υπόθεση Novartis,,,

Γιατί έχουν τόσο ενδιαφέρον;

Γιατί οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν με «μίζες» δεκάδων εκατομμυρίων δύο πρώην πρωθυπουργούς, οκτώ πρώην υπουργούς και πλήθος άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πάμε να δούμε τι έχει γραφτεί για αυτούς (με όσα έχουν αναφέρει οι ίδιοι στην δικογραφία)…

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι μαζικές προμήθειες των εμβολίων για τη γρίπη

Ψηλά στην κατάθεση αναφέρεται το όνομα του πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου (2006-2009) και η εμπλοκή του στις μαζικές προμήθειες αντιγριπικών εμβολίων. Σύμφωνα με τους μάρτυρες δωροδοκήθηκε για να “πείσει” τον Κώστα Καραμανλή που ήταν τότε υπουργός να παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων. Πόσα χρήματα πήρε; Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε μέσω εταιρειών, του στενού του συνεργάτη κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου αλλά και απευθείας με «τσάντα», μεγάλα χρηματικά ποσά, ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ.

 

Μία κίτρινη-μοβ βαλίτσα στον Αντώνη Σαμαρά

Στη συνέχεια, ένας από τους τρεις μάρτυρες εμφανίζει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως λήπτη κίτρινης-μοβ τροχήλατης βαλίτσας Samsonite, η οποία ήταν γεμάτη με δεσμίδες μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα. Μάλιστα, στις καταθέσεις των μαρτύρων αναφέρεται ότι ο κ. Φρουζής εμφανίζεται να ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να μεσολαβήσει προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία μέσω της κυβερνητικής τιμολογιακής πολιτικής. Τη βαλίτσα μετέφερε από τα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση ο ίδιος ο κ. Φρουζής. Επιπλέον, αναφέρουν πως ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας ζήτησε άδεια για να μπορεί να παρκάρει το μαύρο BMW του στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Και οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά;

Οι μάρτυρες, όμως, “καρφώνουν” και τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Πτωχό, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Σταύρο Παπασταύρου. Μάλιστα, ο ένας μάρτυρας επικαλέστηκε τις κάρτες με τα προσωπικά στοιχεία των τριών προσώπων που εντόπισε στο γραφείο του πρώην ανώτερου στελέχους της Novartis. Οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες ανaφέρουν πως οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά είχαν συναντήσεις με τον κ. Φρούζη. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι μια εβδομάδα πριν από το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Φρουζής συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πτωχό. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 21 του ίδιου μήνα ο Φρουζής συναντά και τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου. Ο Φρουζής συναντά όμως, όπως προκύπτει από την κατάθεση, και τον τρίτο στενό συνεργάτη του Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, δύο φορές. Την πρώτη στις 3 Απριλίου του 2014 στον 1ο όροφο του Μαξίμου και τη δεύτερη στις 14 Απριλίου 2014 στη λεωφόρο Αθηνών 110.

 

Πώς έφτασαν τα χρήματα στα χέρια του Γιάννη Στουρνάρα

Όσον αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, οι προστατευόμενοι μάρτυρες αναφέρουν πως πήρε 1 εκ. ευρώ μέσω της συζύγου του, Σταυρούλας Νικολακοπούλου, ενώ προσθέτουν ότι οι περισσότερες αναθέσεις έγιναν μετά τη συνυπογραφή του κ. Στουρνάρα της απόφασης για το claw back στα φάρμακα. Παράλληλα, 120.000 ευρώ πήγαν από τη Novartis στον Παναγιώτη Πικραμμένο.

 

Ο Άδωνις

Για τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ότι πήρε στο χέρι 2 εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του ποσά 50.000 και 70.000 ευρώ. Μάλιστα, ένας μάρτυρας αναφέρει:

Ο κ. Γεωργιάδης, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας για την Ελλάδα, εξασφάλισε χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τη Novartis, ποσού 65.000.000 ευρώ, το οποίο ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το ποσό που καταβλήθηκε στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες για την ίδια αιτία

 

Ο Λοβέρδος και οι άλλοι…

Για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο αναφέρουν ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω μίας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για τον Μάριο Σαλμά αναφέρεται ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έριξε επίτηδες τις τιμές των φαρμάκων προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον των φαρμακοβιομηχανιών.

Αναφορά υπάρχει και στον Ανδρέα Λυκουρέντζο, υπουργό Υγείας από τις 21-6-2012 έως τις 25-6-2013, καθώς και στον Γιώργο Κουτρουμάνη, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012.

 

Έμμεση εμπλοκή Βενιζέλου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εμπλέκεται έμμεσα στην υπόθεση από τους μάρτυρες, αφού περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis. Ουσιαστικά, οι προστατευόμενοι μάρτυρες εξάγουν το συμπέρασμα πως από τη στιγμή που δωροδοκήθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Δημήτρης Λιντζέρης, τότε τα χρήματα κατέληξαν και στον πρώην υπουργό και τότε πρόεδρο του κόμματος.

 

Εμπλέκονται και οι δημοσιογράφοι

Εκτός απ’ τους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς, οι μάρτυρες στη δικογραφία για τη Novartis “δείχνουν” και δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Νίκος Χασαπόπουλος και η Έλενα Φυντανίδου, που, κατά τις καταγγελίες, μεσολάβησαν για τις επαφές μεταξύ του στελέχους της Novartis και πολιτικών προσώπων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όταν παράνομος κλείσανε την Χρυσή Αυγή φυλακή το σάπιο σύστημα τους ΕΙΤΑΝ καλά οι κουκουλοφόροι μάρτυρες αρε πουστηδες ραγιάδες καλά σας κάνουν μουνοπανα

Comments are closed.