Αυτές είναι οι έξι τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο – Πόσες μερίδες πρέπει να καταναλώνουμε

Κοινοποίηση:
a13eb8fc4ea84db5813a2d196e7b15dc

Η υγιεινή διατροφή είναι γνωστό πως μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό μας, αλλά το ερώτημα είναι τι ακριβώς πρέπει να τρώμε εάν θέλουμε να προλάβουμε την εμφάνιση καρκίνου και κυρίως πόσο.

Αν και καμία μεμονωμένη τροφή δεν καταπολεμά τον καρκίνο, μελέτες έχουν συσχετίσει τη μεσογειακή διατροφή με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου, του εντέρου, του μαστού, του προστάτη και του πνεύμονα, όπως αναφέρει η The Telegraph.

Φρούτα και λαχανικά (τουλάχιστον πέντε μερίδες την ημέρα)

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Η ποσότητα αυτή προσφέρει άφθονες διαιτητικές ίνες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

Για να αυξήσουμε την πρόσληψη, μπορούμε να συνδυάζουμε φρούτα, όπως μούρα και μπανάνα, με βρώμη ή μούσλι για πρωινό, ενώ το μεσημέρι να ετοιμάσουμε μια ομελέτα με λαχανικά.

Ενώ τα μούρα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, τα καροτενοειδή σε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το λάχανο και το σπανάκι, μπορούν να ενισχύσουν την αντιοξειδωτική άμυνα μας.

Όσπρια (τουλάχιστον τρεις μερίδες την εβδομάδα)

Τα ρεβίθια, οι φακές και τα φασόλια είναι βασικά στη μεσογειακή διατροφή και πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Ξηροί καρποί (τουλάχιστον τρεις μερίδες την εβδομάδα)

Συνιστάται να καταναλώνουμε μια χούφτα ξηρούς καρπούς τρεις φορές την εβδομάδα, όπως αμύγδαλα, κουκουνάρι και φιστίκια. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία οι μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες και τη βλάβη στο DNA.

Δημητριακά ολικής άλεσης (τουλάχιστον τρεις μερίδες την ημέρα)
Δημητριακά όπως το φαγόπυρο και το κριθάρι αποτελούν τη βάση της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Η κατανάλωση αυτών των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Ψάρι (τουλάχιστον τρεις μερίδες την εβδομάδα)

Τα ψάρια είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το σελήνιο, το οποίο μπορεί μειώσει τη φλεγμονή.

Ελαιόλαδο (τέσσερις κουταλιές της σούπας την ημέρα)
Μελέτες δείχνουν ότι τα αντικαρκινικά του αποτελέσματα προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία περιορίζουν τη βλάβη του DNA.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response