Αυτά είναι τα μέλη σπείρας που ξάφριζε ηλικιωμένους – Έκαναν τους δημοτικούς υπαλλήλους και μπούκαραν σε σπίτια

Κοινοποίηση:
0c6050bfc8984eb380f75d09fb673548

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, φωτογραφίες και στοιχεία των μελών της σπείρας κακοποιών που ξάφριζε ηλικιωμένους στην Αθήνα.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και της ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερα συνολικά μέλη της σπείρας. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε και πέμπτο μέλος που αναζητείται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μέλη της σπείρας είναι:

1)ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ιωάννη του Χρήστου και της Μαρίας-Κανάλλας, γεννηθέντα την 14-5-1995 στην Αθήνα,

Σπείρα ρομά

2) ΜΟΥΣΤΟ Βλάσιο του Λουκά και της Δήμητρας, γεννηθέντα την 1-4-1993 στην Αθήνα,

Σπείρα ρομά

3) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ευάγγελο του Ιωάννη και της Στέλλας, γεννηθέντα την 17-5-1988 στην Αθήνα,

Σπείρα ρομά

4) ΜΟΥΣΤΟ Νικόλαο, αγνώστου πατρός και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 31-5-2002 στην Αθήνα

Σπείρα ρομά

Και ο μη συλληφθέντας:

ΣΑΪΝΗ Ελευθέριο του Χρήστου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 5-4-1996 στην Αθήνα

Σπείρα ρομά

Η αστυνομία προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, ζητώντας από τους ολίτες να επικοινωνήσουν με με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6234457 του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για τον τρόπο δράσης τους.

Πως έπεσαν στη φάκα της ΕΛΑΣ

Την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Κηφισιάς ύποπτο όχημα με 4 επιβάτες. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και σε ειδική κρύπτη στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου πάνω από τα καθίσματα, χρηματικό ποσό και δύο βέρες .

Το όχημα με τους επιβάτες οδηγήθηκε στο Τ.Α. Κηφισιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω κατασχεθέντα τα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από ημεδαπό στην ίδια περιοχή, με τη μέθοδο της απασχόλησης και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου.

Πως δρούσε η σπείρα

Η εγκληματική ομάδα είχε διαρκή, δομημένη και με διακριτούς ρόλους δράση και δραστηριοποιούνταν σε κλοπές, κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικίες όπου διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Η συμμορία αναλάμβανε δράση πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούμενη με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένα από εταιρείες ενοικιάσεων, σε ομάδες τουλάχιστον (3) ατόμων. Αφού περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών, εντόπιζαν τους στόχους τους, κυρίως μονοκατοικίες που διέμεναν αποκλειστικά άτομα μεγάλη ηλικίας.

Ακολούθως, μετέβαιναν σε αυτές και είτε παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων κύριες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα όταν απουσίαζαν οι ένοικοι, είτε προφασιζόμενοι ότι το όχημα τους υπέστη μηχανική βλάβη ή προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή του Δήμου, κάποιοι εξ’ αυτών απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους και τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν στις οικίες.

Ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή. Ακόμη, καθώς και τραπεζικές κάρτες, με τη χρήση των οποίων πραγματοποιούσαν συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

Ακόμη, στην περίπτωση που οι κατηγορούμενοι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενοίκων εντός των οικιών, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθεια και με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποιούσαν, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγκληματική τους πράξη. Αμέσως μετά την κλοπή, τοποθετούσαν τα κλοπιμαία στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του “επιχειρησιακού” αυτοκινήτου και διέφευγαν.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, εξιχνιάσθηκαν -15- περιπτώσεις κλοπών και -1- περίπτωση ληστείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

47 Σχόλια

  1. ΄ΜΥΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ .
    ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ Π…..ΔΕΣ .

  2. Τούς προσέλαβαν καί τούς τρείς γιά μία νέα έκδοση τής ταινίας “Τό δωμάτιο τού τρόμου”
    Γιάννης Λάκων

  3. μην αυταπατασθαι, η αστυνομια εκανε μεν τη δουλεια της αλλα σε μερικες μερες θα ειναι ελευθεροι, εγγυημενο αυτο

  4. Οταν οι γέροι πιστεύουν αυτές τις φάτσες ότι είναι του δήμου, τότε να μην απορούμε για τα αποτελέσματα των εκλογών. Οι γέροι έχουν καταστρέψει με την ηλιθιότητά τους τα πάντα και δε λέω οτι φταίνε μόνο αυτοί. Όλη μέρα τηλεόραση και ανάθεμα και αν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Όσο για τις πακιστανόφατσες αγνώστου πατρός μάντρωμα σε στρατόπαιδα.

  5. Πρέπει να φτιαχτεί αμεσα υπηρεσία εξαφάνισης τέτοιων φατσων.Οσων αφορά τους τρόπους οι υπεύθυνοι να ενημερωθούν από τη σικελική μαφία

  6. Αυτοί είναι πραγματικοί Έλληνες. Ο Μανικετόκουμπος greek freak ωχριά μπροστά τους.
    Σταματήστε τις ρατσιστικές ειδήσεις για τα ρυπαρά…..ευπαθή θέλω να πω γένη.

  7. Αυτα τα σιχαμερά λεσια ζουν ανάμεσα μας Αυτα τα σκουπίδια επιβιώνουν απο τις μπουκες Αυτα τα τομάρια ζουν απο τα επιδόματα του κράτους δικαίου Γελάει και ο μισθός που παίρνει το παιδι του πρώην Μεσσήνιου πρωθυπουργό απο τον ΟΠΑΠ

  8. Μπράβο στα παιδιά της Ασφάλειας Κηφισιάς και στην ομάδα ΔΙΑΣ – Να έχουμε το νού μας μήπως υπάρχει και δεύτερη τέτοια συμμορία

  9. Ενα εχω να πω κολοσσαια ξανα και στην αρςνα με λιονταρια και εμεις απο πανω θεατες

  10. Οι Ρομά είναι μια φυλή απο την Ινδία – Πακιστάν. Πριν πολλά χρόνια οι κομμουνιστοφιλελέδες της εποχής έλεγαν στους νοικοκυραίους να μην ανησυχούν γιατί θα ενσωματωθούν. Όπως λένε και για τους Πακιστανούς σήμερα. Βέβαια με τους Ρομά ήταν πιο εύκολο γιατί δεν ήταν Μουσουλμάνοι…
    Κρίμα πάντως για τα παλικάρια. Πιστεύω πως θα μπορούσαν άνετα να κάνουν καριέρα μοντέλου αλλά η κοινωνία τους αδίκησε και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην παρανομία. Αίσχος!

  11. ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑΩΜΟΡΦΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ

  12. Na ειναι καλα η Νουδου το Συριζα το Κιναλ το Μερα 25 το ΚΚΕ που αγωνιζονται για να χρηματοδοτουν την ευπαθη ταξη των Ρομα να συνεχιζει το θεαρεστο εργο τους,Και μην ξεχνατε να πιστευεται οτι και αυτα παιδια του ιδιου θεου ειναι

  13. Κόψτε φάτσες και βγάλτε συμπέρασμα καλά Με τέτοιες φάτσες να τους κάνουν κάθε μέρα έλεγχο αν το σκάσανε από το ζωολογικό κήπο

  14. Αυτα τα εκτρωματα της φυσης κλειστε τα καπου να παψουν να ενοχλουν πλεον την κοινωνια!!!!!!!

  15. και εγώ νόμιζα ότι τα ορκ είναι μόνο μέσα στις οθόνες!

  16. Τους μπάζουν, βγαίνουν, ξανακλέβουν… Συμπέρασμα;

  17. Άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι και να ενισχηθούν με τα απαραίτητα επιδόματα.

  18. Ή ο μπαμπας τους πηγε με νεροχελωνα…ή η μανα τους με μπαμπουϊνο.
    Τι σκατοφατσες ειν’αυτες ρε φιλε…!

  19. εσυ η ξανθιά μιλφάρα …
    η ζωντοχήρα με τα 4 παιδιά που σκότωσαν στο ξύλο τον σταθμάρχη στο μετρό …
    ειπες τα παιδιά σου διαμαντόπαιδα οτι ειναι αγγελούδια κλπ κλπ …
    αυτές τίς σκατ@φατσες που βλέπουμε στις φωτο…θα βγούν σε λίγο οι μανάδες τους κ θα λένε τα ιδια για τα παιδιά τους…
    αυτοί μόνο για β διαλογής σαπούνια κάνουν….

  20. Απορω ποια η διαφορα αναμεσα σ αυτους τους σκατόγυφτους και στους πακιστανούς.
    Ουνα φάτσα όταν ρατσα.

  21. Ευπαθής ομάδα. Αθώοι όλοι τους Μητσοτάκαρε!!!

  22. Πω, τι ορκς είναι αυτά; Από που το έσκασαν αυτοί; Από κέντρο βιολογικών πειραμάτων; Αυτοί παίζουν άνετα σε ταινίες τρόμου, χωρίς μακιγιάζ και σπέσιαλ εφέ… Μετά θα σε πούνε και ρατσιστή άμα τα λες αυτά. Ρε μαλάκα ποιος δε θα πάθει καρδιακή προσβολή άμα τους δει μπροστά του; Ακόμη και ο Δημητράς θα κλάσει μαλλί.

  23. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ..ΕΥΠΑΘΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗ ΨΗΦΙΖΑΝ

  24. Δράστες είναι αυτοί, ή εμβολιασμένοι πριν απο κάνα μήνα και άρχισαν οι μεταλλάξεις και οι παρενέργειες?

    1. Καί τα χάλκινα της Κοζάνης να παίζουνε μουσική.

  25. Και μονο απο τις φάτσες βλέπεις οτι μόνο άνθρωποι ΔΕΝ είναι. Ζωολογικό κήπο άμεσα σε κλουβιά για θέαμα

  26. Ο Χριστοδούλου τι όμορφος που είναι….λες και βγήκε από το κλουβί

  27. Στις πρωτες 3 φωτογραφιες ο μεσαιος σπουδαζε στην ΑΣΟΕ η φατσα του ειναι γνωστη , αλλα τα μαθηματα τα περνουσε ευκολα.

  28. Δεν χρειάζονται φυλακή αυτοί. Στο ζωολογικό κήπο να τους βάλουν και να γράψουν έξω από τα κλουβιά Τέρατα.

  29. Πρέπει να αφαιρεθεί τι δικαίωμα ψήφου και από αυτούς τους Νεάντερταλ αλλά και από τα θύματα που τους μπέρδεψαν με ανθρώπους και μάλιστα δημοτικούς υπαλλήλους. Αν τους πετούσαν μια μπανάνα θα προδίδονταν αμέσως,

  30. Να ναι καλα η γνησια Χριστιανικη αλληλεγγυη των Παπαδαριων που συνεργαζονται οι ΜΚΟ

  31. Εγώ από τα πρόσωπα τους και μόνο μου φαίνονται όλοι πολύ καλά παιδιά από σπίτι, χαμηλών τόνων, με αγωγή και με τρόπους. Μήπως κάνανε λάθος που τους συνέλαβαν?

    1. ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ…ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΧΑΧΑΧΑ

  32. ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ ΙΝΔΟΙ ΑΦΡΟΚΙΝΕΖΟΙ
    ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  33. ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

  34. Η χώρα είναι παραδομένη μόνιμα,στις συμμορίες γύφτων,Πακιστανών,Αλβανών,γεωργιανών κλπ .Δεν φτάνει αυτό,έχουν ψηφίσει και νόμους που τους βγάζουν λάδι,με αποτέλεσμα να έχουν αποθρασυνθει τελείως και να μην υπολογίζουν τίποτα.

  35. Μούτρα γιά δημοτικοί υπάλληλοι.χαχαχαχαχα.πάλι καλά πού δεν κάνανε καί τούς αστυνομικούς.

    1. Με τόση βλακεία που δέρνει τον απλό λαουτζίκο και αστυνομικοί να έλεγαν οτι είναι θα τους πίστευαν.

  36. Ακομα κ η πεθερά μου μπροστά τους φαίνεται εκπρόσωπος του ανθρώπινου είδους.

Comments are closed.