ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ 18 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ! ΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ! ΧΩΡΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ; ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Κοινοποίηση:
diodia

Τις νέες τιμές διέλευσης σε 18 σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας οδού, σε σύνολο 48, οι οποίες θα ισχύσουν από σήμερα, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της εταιρεία «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου, υπογράφηκε εν μέσω αντιδράσεων, η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, που αφορά τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου και των τριών κάθετων αξόνων (με αναβάθμιση των τελευταίων), για περίοδο 35 ετών. Το αντίτιμο που θα καταβάλει ο παραχωρησιούχος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ. Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και του Υπερταμείου – μέλος του οποίου είναι και το ΤΑΙΠΕΔ που εκτελεί την εκχώρηση – και της εταιρείας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ως παραχωρησιούχου και των αρχικών μετόχων, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και EGIS PROJECTS S.A..

Με βάση το ΦΕΚ 1957/Β`/28.03.2024 και όπως γνωστοποιεί η εταιρεία, οι νέες τιμές που θα ισχύουν από αύριο στους 18 μετωπικούς σταθμούς διαμορφώνονται ως εξής:

Σταθμός Διοδίων Νέες τιμές
Σ.Δ. Τύριας 2,70 €
Σ.Δ. Παμβώτιδας 1,55 €
Σ.Δ. Μαλακασίου 1,90 €
Σ.Δ. Σιάτιστας 1,90 €
Σ.Δ. Πολυμύλου 1,90 €
Σ.Δ. Μαλγάρων 0,90 €
Σ.Δ. Θεσσαλονίκης 0,55 €
Σ.Δ. Ανάληψης 2,35 €
Σ.Δ. Ασπροβάλτας 1,10 €
Σ.Δ. Μουσθένης 2,15 €
Σ.Δ. Καβάλας 1,85 €
Σ.Δ. Ιάσμου 1,80 €
Σ.Δ. Μέστης 2.20 €
Σ.Δ. Αρδανίου 1,60 €
Σ.Δ. Ιεροπηγής 1,85 €
Σ.Δ. Ευζώνων 2,40 €
Σ.Δ. Στρυμονικού 1,90 €
Σ.Δ. Προμαχώνα 1,90 €

Όσον αφορά τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Σταθμός Διοδίων Νέες τιμές
Παναγίας 1,40 €
Ανατ. Σιάτιστας 0,95 €
Καλαμιάς 0,45 €
Μαλγάρων 0,30 €
Αξιού / Ημικόμβος 0,35 €
Λαγκαδά / Σερρών 0,30 €
Προφήτη 1,15 €
Βαγιοχωρίου 0,75 €
Βρασνών / Ασπροβάλτας 0,35 €
Γαληψού / Ορφανίου 0,35 €
Μουσθένης 1,00 €
Ελευθερούπολη 0,70 €
Αγ. Ανδρέας 0,45 €
Άσπρα Χώματα 0,40 €
Βαφέικα 0,35 €
Ίασμος 0,60 €
ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής 0,45 €
Μέστης 1,00 €
Πολυκάστρου 1,75 €

Με την υπογραφή της σύμβασης της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου και των τριών κάθετων αξόνων «οι τιμές στα διόδια επί της Εγνατίας οδού θα είναι αυξημένες σε ποσοστό 33%, αφού θα χρεώνεται κατά τέσσερα λεπτά το χιλιόμετρο, από τρία/χιλιόμετρο», επισημαίνει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της εταιρείας «Εγνατίας Οδός ΑΕ» (ΣΕΤΕΟ), Σταύρος Σάκος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Σιγα τα λεφτα που δινετε στα διοδια. Ξεχασανε οι κουφιοκεγαλακηδες πριν 30 και 40 χρονια τις εξοδους του Πασχα με τους 70 νεκρους σε ενα τετραημερο λογω των δρομων διπλης κυκλοφοριας τοτε. Και τοτε ειχε διοδια. Τουλαχιστον τωρα σκοτωνονται μεσα στις πολεις η σε επαρχιακους δρομους.Οχι ομως στις εθνικες οδους.

    1. Τι λες βρε πρεζακια που δεν σκοτώνονται στις εθνικες οδους εκει ειναι που σκοτωνονται

  2. Ολο το …. συναφι με την οδο αυτη για φανασθειτε τι αρπαχτες θα εκανε .Εσυ ελληναρα πληρωνε απο εδω και απο κει φορους και ανασα να μην εχεις.Οσο καθομαστε και δεν μαζευουμε …. πετρες γιατι οι Αγιοι μας μας εχουν προειδοποιησει πανω σε αυτο οτι η ωρα θα ερθει.Λοιπον καντε τα κουμαντα σας.

  3. 41% τόσο απλά τόσο κατανοητά τόσο δορικά τώρα αρχίζει το τρομπόνι ελληναράδες τού τσάμπιονς Κινγκ του σουβλακιου και τις πίτσας σκασμός και ρουφατε τα όλα μέσα χαχαχαχα

  4. Διόδια υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Όποιος τσίπης δεν έχει ούτε κέρματα των 2 ευρώ στην τσέπη, ας πάει από το επαρχιακό δίκτυο και όχι από την ευθεία της Εγνατίας. Αρκετά με τους τζαμπατζήδες. Η συντήρηση κοστίζει, δεν είναι λεφτά από το λεφτόδεντρο. Αλλιώς μην πάτε εκδρομούλες αν δεν έχετε λεφτά, τόσο απλό. Για δυο ποτά όμως νεροζούμια με πάγο σκέτο που σας κοροϊδεύουν οι κωλομπαράδες τα δίνετε και με χαμόγελο μάλιστα τα 20 ευρώ. Να βρείτε και τα κέρματα λοιπόν για τα διόδια.

    1. Τι λες ρε μαλακά.
      Να δώσουν πίσω τα δις. Που έχουν φάει οι κατασκευαστές στην ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΤΡΩΝ…..
      Όλο το ΕΘΝΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ- όπως Η ΕΓΝΑΤΙΑ και η ΙΟΝΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
      Με ποιο δικαίωμα τα εκμεταλευονται οι ΙΔΙΩΤΕΣ;;;
      Εάν εσύ γουστάρεις πλήρωνε τους νταβατζήδες σου.
      Ο λαός όμως τι φταίει εάν το μπουρδελο που λέγετε ΔΗΜΟΣΙΟ δεν μπορεί να του παρέχει τα στοιχειώδη….

      1. Η συντήρηση δίνεται σε ιδιώτες διότι το κράτος των ελληναράδων δεν έχει λεφτά για συντήρηση, τα έφαγαν οι ελληνάρες μέσω διορισμών στο Δημόσιο, επιδομάτων, μκο, δώρων, λάθρο, παροχών, υπερωριών, μιζών, συνταγών εοπυύ, φοροδιαφυγής κ.τ.λ.. Για να σου παρέχει το Δημόσιο τα στοιχειώδη, δεν πρέπει να το κλέβετε αυτό το έρμο το κράτος. Καραγκιόζη, θες και δρόμο και βόλτα με 0 ευρώ.

  5. Παίρνετε ότι σας αξίζει. τέλος. και σκάστε γιατί κουράσατε με την κλάψα σας.

  6. Πρώτα θα μας ταακουμπανε τα παιδιά σας και μετά θα σας τα σκοτώνουμε
    Και Πούσαι, με χιόνικαι ψιλόβροχο κατεβάζουμε ρολλά – και δεν τρώμε ούτε πρόστιμο /ούτε ποινές

    ΣΚΑΣΤΕ ΔΟΥΛΑΚΙΑ !!

  7. Οι δρομοι γινανε με κονδυλια της ΕΕ αλλα καποιοι… ντοπιοι πολιτικαντηδες και ολιγαρχες εχουνε στησει μασαμπουκα και τρωνε το υστερημα του ραγια! Πρωτοφανες φαινομενο εκτος απ την… αδερφη μας Ιταλια! Εδω δεν υπαρχει Ευρωπαικη εισαγγελια?

  8. ΕΤΣΙ…ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!!!! ΑΦΟΎ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!! ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!! ΡΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΆΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ…!!!!

  9. Αλλου τα καψανε τα διοδια . Στην Ελλαδα του 41 δανειζονται χρηματα να τα πληρωσουν . Ο πιο δειλος λαος του Πλανητη , μονο ντροπη .

  10. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙ???? ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ?? ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?? ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!!!!!!!!!!!!

    1. Το κράτος δεν δίνει μισθούς στους ιδιωτικούς υπαλλήλους που αφορά η αύξηση του κατώτατου μισθού.

      Η απάτη είναι ότι εμείς οι Έλληνες ξοδέψαμε δις για δρόμους, τα πληρώνουμε με τόκους δεκαετιών, και τα δίνουν τσάμπα στους ολιγάρχες για να εισπράτουν διόδια για τις ΔΙΚΕΣ τους τσέπες.

      Μόνο το ΦΠΑ πάει στο κράτος από τα διόδια που πληρώνεις, τίποτα άλλο. Και τα λεφτά δεν πάνε καν στο κράτος. Και μετά διαγράφουν το ΦΠΑ από τα χρωστούμενα των εργολάβων.

      Αυτό δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας και τα παίρνω στο κρανίο. Δεν καταλαβαίνει την απάτη, δεν βλέπη την ληστεία. Κάθετε σε 2 διαφορετικά πράγματα και παπαγαλίζει.

  11. Τα διόδια είναι η μεγαλή απάτη.

    Οι Έλληνες πληρώνουμε με χρέη, μνημόνια, τόκους τα δις που στοίχισαν οι δρόμοι και επιπλέον αντί να είναι τσάμπα, πληρώνουμε και επιπλέον τα λαμόγια για να τους χρησιμοποιούμε.

    Πουθενά δεν υπάρχει αλλού τέτοια απάτη εκτός της Ιταλία όπου και εκεί το κράτος είναι παρέα με τη μαφία.

Comments are closed.