Αυξάνονται συνεχώς οι ροές των παράνομων μεταναστών – Ανησυχούν στην Ευρώπη για επανάληψη του 2015

Κοινοποίηση:
prosfige-arxeio

Την εβδομάδα 8-14 Ιουλίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έφτασαν 1.365 άτομα όταν την αμέσως προηγούμενη ο αριθμός τους ήταν 980
Νέα αύξηση στον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

Την εβδομάδα 8-14 Ιουλίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έφτασαν 1.365 λαθρομετανάστες όταν την αμέσως προηγούμενη ο αριθμός τους ήταν 980 ενώ την αντίστοιχη εβδομάδα του 2018 ο αριθμός τους ήταν μόλια 551.

Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις προσπαθώντας να διακριβώσουν αν η αύξηση, είναι συγκυριακή ή οφείλεται στην ένταση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μετά τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ και την αντίδραση των Ευρωπαίων.

«Η Κομισιόν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να επαναληφθούν εικόνες του 2015 και αυτή ειναι η μεγάλη ανησυχία τους για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Κάποιοι, μάλιστα, το έθεσαν ανοιχτά στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τις προάλλες, παρά την αλληλεγγύη προς την Κύπρο η οποία ήταν αδιαπραγμάτευτη» εξήγησε στο Έθνος διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες.

Αυξημένες ήταν οι ροές στα νησιά και τον Ιούνιο καθώς στις 30 ημέρες του μήνα πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα συνολικά 3.122 άτομα όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018 είχαν περάσει 2.439 και το 2017 είχαν περάσει 2.012.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ο αριθμός των διαμενόντων στη Μόρια θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν δεν είχαν μεταφερθεί από την Μόρια σε άλλες δομές του νησιού 288 αιτούντες άσυλο. Με το «καλημέρα» της ανόδου της ΝΔ στην εξουσία, οι λαθρομεταναστευτικές ροές όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αντιθέτως αυξήθηκαν.

  2. ΜΠΑ, ΠΩΣ ΕΤΣΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΦΑΓΟΥ;; ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ, ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ…………..ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ……………..

  3. Το βιολι αυτο θα σταματησει, αν η κυβερνηση εχει την πολιτικη βουλιση να γυρισει μερικες βαρκες πισω στους Τουρκους δουλεμπορους, οσο η Ελλαδα δεχεται τις βαρκες στα νησια, οι αφιξεις δεν προκειται να σταματησουν!!!!!!!! Αμεση απελαση στους λαθρο και ιδιαιτερα τους παραβατικους, που ηρθαν εδω και αλωνιζουν χωρις να σεβονται την χωρα που τους φιλοξενει, ληστευοντας και πουλωντας ναρκωτικα, λαθραια τσιγαρα κτλ κτλ και φυσικα δολοφονιες!!!!!!!!!

  4. Η Ιταλία δεν υπέγραψε το σύμφωνο μετανάστευσης στο Ισραήλ τον περασμένο Δεκέμβρη, και γι’αυτο έχει το δικαίωμα να διώξει όσους θέλει
    Ο τσιπρας το υπέγραψε . Που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να έρχονται ως που να γίνουν 19 εκατομμύρια. Για τόσους υπέγραψε ο τσιπρας. Και ο κουλης θα το σεβαστεί , όπως και την συμφωνία Πρεσπών…..
    Όταν η χρυσή αυγή χτυπιοταν για να μην υπογράφει το σύμφωνο τους αποκαλούςαν όλα τα ΜΜΕ ναζί , ….. πάρτε τα στην μάπα τώρα μαλακοραγιαδες !

  5. Τι περιμενετε απο την κυβερνηση Μητσοτακη;Δεν βλεπετε οτι συνεργαζεται με ανικανους του Συριζα & του ΠΑΣΟΚ;Αυτους ψηφισατε για να διωξετε & τα υπολοιπα Ελληνοπουλα & να αποδεχτειτε με ανοιχτες αγκαλες κι αλλους καημενους,κατατρεγμενους λαθρομεταναστες,να τους ταιζουμε εμεις ολοι οι στερημενοι,προδομενοι,περιμενοντας την ωρα να παρουν την εντολη να μπουν στα σπιτια μας,να μας σφαξουν ολους.ΝΔ =ΣΥΡΙΖΑ=ΠΑΣΟΚ.Αυτοι μας εφεραν εδω αφελεις ψηφοφοροι τους.

  6. Καλημέρα Στέφανε,

    Και που είναι το Πρόβλημα; Δεν Υπάρχει Κανένα Απολύτως Πρόβλημα. Αυτοί δεν είναι Πρόσφυγες. Η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση να τους Επιστρέφει στην Τουρκία, και αν δεν Θέλει να Έλθει σε Σύγκρουση με την Τουρκία, που αυτό θα ήταν μία Λύση, γιατί ο Ερντογάν Προκαλεί και θα Πρέπει Επιτέλους να Πάρει ένα Γερό Μάθημα, να τους Ταυτοποιεί και να τους Στέλνει η Ελλάδα στις Πατρίδες τους.

    Δηλαδή, είναι Προτιμότερο να τους Φορτωθεί όλους αυτούς η Ελλάδα; H Ιταλία Έκλεισε τα Σύνορα για Πολίτες Τρίτων Χωρών, Εκτός Ευρωπαικής Ένωσης, ας το Κάνει και η Ελλάδα.

    Στην Ιταλία, Είναι σε Εξέλιξη Προσπάθεια Απέλασης από τη Χώρα ακόμη και για Μετανάστες Τρίτων Χωρών που Έχουν ήδη Εργασία, και όταν Ήλθαν στην Ιταλία, Ήλθαν Παράνομα και όχι με Νόμιμες Διαδικασίες.

    Αν ήξερες Στέφανε, Πόσους Παράνομους Αφρικανούς Έχει η Ιταλία, Νιγηρία, Μαρόκο, για παράδειγμα, και Θέλει να τους Διώξει όλους ο Σαλβίνι. Καλά αυτοί ειδικά, δεν έχουν Κανένα Μέλλον στην Ιταλία. Τελειώσανε. Όσο και να Κρύβονται, τους Βρίσκουν και σιγά σιγά τους Απελαύνουν. Αυτό Σημαίνει Πολύ Απλά ότι Γίνεται Σωστή Δουλειά.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.