Αταμάν: «Θα είναι ”κλειδί” η επίθεσή μας στο Κάουνας»

Κοινοποίηση:
Εργκίν Αταμάν

 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε για το Κάουνας όπου την Παρασκευή (2/2) θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Kατά την αποχώρηση της ομάδας για τη Λιθουανία, ο Εργκίν Αταμάν, τόνισε ότι η άμυνα της Ζάλγκιρις, υποχρεώνει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό, να έχει πολύ καλή λειτουργεία στην επίθεση, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι παρότι δεν έχει παρακολουθήσει το ματς της ομάδας του Τρινκέρι με την Εφές, θα το κάνει στο αεροπλάνο με τους συνεργάτες του, ώστε να μπορεί να σκιαγραφήσει τον τρόπο παιχνιδιού της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου τεχνικού:

«Η Ζαλγκίρις έκανε ένα τέλειο παιχνίδι χθες απέναντι στην Εφές. Πήρε μια τεράστια νίκη και σκόραραν 96 πόντους. Οπότε είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Ειδικά στην έδρα τους παίζουν πιο επιθετικά, με ταχύτητα, με καλό τρανζίσιον. Οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η επίθεση θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ειδικά στην καυτή ατμόσφαιρα του Κάουνας».

Για το που θα κριθεί η είσοδος στην τετράδα τις τελευταίες 10 αγωνιστικές: «Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 εντός, 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πάμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα».

Για το πιο δυνατό σημείο της Ζάλγκιρις: «Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι, θα το τσεκάρω τώρα στο αεροπλάνο. Χθες τέλειωσα μία η ώρα το βράδυ και ήμουν κουρασμένος. Θα δούμε με τους βοηθούς στο αεροπλάνο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές».

Για την ένταση του Παναθηναϊκού στην άμυνα: «Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός έδρας η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν πάρεις δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας και τα χάσεις δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις την τρανζίσιον άμυνα. Για μένα είναι κλειδί είναι η επίθεση, να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση. Δεν θα είναι πρόβλημα το σετ παιχνίδι, αλλά πρόβλημα θα είναι η άμυνα στο τρανζίσιον».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: