Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Οι Χριστιανοί οφείλουμε να διασώσουμε το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων»

Κοινοποίηση:
arxiepiskopos-ieronymos

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου για τα Χριστούγεννα 2023
 «Η εμπορική εκμετάλλευση της γιορτής έρχεται σε αντίφαση με το νόημά της. Η αναζήτηση της ευτυχίας σε υλικά αγαθά είναι μάταιη. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Και οι Χριστιανοί οφείλουμε να διασώσουμε, με τον τρόπο της ζωής μας, το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Δηλαδή, ότι Θεός και άνθρωπος δεν βρίσκονται σε διαμάχη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στο μήνυμα που απευθύνει «προς τον ιερό κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Θεοσώστου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναλυτικά, τονίζει:

«ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΑΓΑΠΗΤΑ,

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ, ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ.

ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΛΑΤΑ, ΤΑΡΑΝΔΟΙ, ΦΩΤΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΛΗΘΩΡΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΛΗ.

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΝΑ ΑΟΡΙΣΤΟ ‘ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ’. ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

ΟΜΩΣ Η ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ‘ΘΑΥΜΑ’ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. ΜΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΝΙΩΣΟΥΜΕ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΟΥΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΕΣ.

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ. Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΗ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ.

ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΗ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Κάθε χρόνο τα ίδια μας λέτε Πανοσολογιώτατε.

  2. K.Aρχιεπισκοπε , ως αρχηγος της κοσμικης εκκλησιας και Δ.Υ. με 2.500 Ευρω το μηνα(τα φανερα) ,εχετε καταστρεψει τα παντα…Εισθε κολλητος της εκαστοτε εξουσιας…Εχετε καταστρεψει την παραδοσιακη δομη της Ελληνικης οικογενειας…Ολα για την κοσμικη εξουσια και το ισλαμ.
    Εχετε πληρως αποκοπει απο το πνευμα και την ουσια της πνευματικης Εκκλησιας.Αληθεια ,που θα κανετε ρεβεγιον τα Χριστουγεννα και ποιους κολλητους θα καλεσετε?

Comments are closed.