Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδόφορος: «Δεν θα τελούσα γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

Κοινοποίηση:
elpidoforos

Από το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και το γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σεβασμιώτατος, εισερχόμενος στο ΥΜΑΘ απάντησε σε ερώτηση για το νομοσχέδιο στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την αρνητική θέση που πήρε η εκκλησία της Ελλάδος, ότι «η Ελλάδα έχει τη δική της τοπική εκκλησιαστική αρχή, τη δική της εκκλησιαστική διοίκηση. Η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφανθεί, δε νομίζω ότι είναι σωστό να εκφέρω εγώ οποιαδήποτε άλλη άποψη και να παρέμβω». Σχετικά με την τεκνοθεσία σχολίασε «Εμείς είμαστε στην Αμερική και εκεί έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετική εκκλησιαστική αρχή».

Επίσης τόνισε πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να τελέσει γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας «Όχι βέβαια, γάμο εκκλησιαστικό δεν μπορούμε να τελέσουμε, αυτό είναι διδασκαλία της εκκλησίας μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σχολίασε επίσης την ανακοίνωση του Αγίου Όρους για την απόφαση της Ιεράς Επιστασίας να μη γίνει επίσημη υποδοχή κατά την άφιξή του, λέγοντας : «Με τους ομογενείς, κληρικούς και λαϊκούς, που είμαστε ως προσκυνητές στον Άγιον Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το Αγιορίτικο τυπικό από πέντε Αγιορίτικες Μονές, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η σχέση της ομογένειας του εξωτερικού με το Άγιον Όρος είναι πολύ στενή και πολύ εγκάρδια και δεν υπάρχει λόγος να διαταραχτεί, ούτε διαταράχθηκε».

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ οι δύο τους αντάλλαξαν δώρα που είχαν ιδιαίτερους συμβολισμούς και συγκεκριμένα μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου και ένα κουτί με παραδοσιακά προϊόντα.

«Ο Άγιος Δημήτριος είναι πολύ σημαντικός Άγιος για την Εκκλησία μας, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ο ίδιος δώρισε στον κ. Κωνσταντινίδη μια αναμνηστική εικόνα του Χριστού “Σπορέα”, που συμβολίζει τον στόχο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, να διαδώσει το Ευαγγέλιο του Ιησού σε κάθε γωνιά της Ηπείρου και έναν τόμο για τα 100 χρόνια ίδρυσης της Αρχιεπισκοπής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Πόση υποκρισία όταν το 22 ήρθε και βάφτισε τα παιδιά ενός γκευ ζευγαριού. Αλλά βέβαια εκεί κοτουλα γιατί οι γονείς ήταν εκατομμυριουχοι.

    1. Μπούρτζοβλάχοι με σούπερ μάρκετ είναι που λαδωθηκε το έντερο τους και το παίζουν και φιλάνθρωποι τρομάρα τους για να ικανοποιούν το εγω τους. Έβγαλα και φουστη μόδιστρο γιο. Άστα να πανε

  2. Iερωνυμε σε σιχαθήκαμε, θα γίνουμε παλιοημερολογήτες

  3. Του παιντι ομως του βαπτισες αρχιτραγε! Ωρε μαντρωστε τον!

    1. Το παιδί δε φταίει σε κάτι. Όπως βαπτίζονται και τα παιδιά των διαζευγμένων, τα εξώγαμα, τα παιδιά αγνώστου πατρός, τα παιδιά που προέρχονται από σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο, τα παιδιά αλλοθρήσκων ή ετεροδόξων, έτσι βαπτίζονται και αυτά.

Comments are closed.