Αρκετή ζέστη και αύριο Πέμπτη – Που θα χτυπήσουν τα 40αρια

Κοινοποίηση:
καιρος

Γεγονός ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού καθώς ο υδράργυρος σκαρφάλωσε για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα πάνω από τους 40 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo, την Τετάρτη (22/6) η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς για πρώτη φορά μέσα στο 2022. Συγκεκριμένα, οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες του καιρού, ήταν της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας (40,4 βαθμοί), της Λάρισας (39,6), του Λευκοχωρίου Φθιώτιδας (39,6), των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας (39,6) και της Στυλίδας Φθιώτιδας (39,4).

Καιρός-καύσωνας: Η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα
Την Πέμπτη «θα φτάσουμε στο μέγιστο της θερμής μεταφοράς με θερμοκρασίες έως 41 και 42 βαθμούς Κελσίου αλλά για λίγο» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, κυρίως στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, την Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά.

Ο μετεωρολόγος του OPEN προειδοποίησε ότι για την Πέμπτη (23 Ιουνίου) θα υπάρχει και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω του λίβα σε περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής χώρας. Ακόμη, υπάρχει κίνδυνος για «επικίνδυνες καταιγίδες» από την Πέμπτη το απόγευμα στα βόρεια-βορειοανατολικά της χώρας λόγω μιας διαταραχής που μας πλησιάζει και δεν αποκλείεται την Παρασκευή να επηρεαστούν τμήματα της κεντρικής και ανατολικής χώρας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου, οι θερμοκρασίες την Πέμπτη θα είναι πολύ υψηλές με 40άρια σε Αττική και Πελοπόννησο και τοπικά ακόμη και 42 βαθμούς. Την Παρασκευή από βορρά προς νότο θα πέσει η θερμοκρασία και το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή θα έχουμε 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται την Πέμπτη και θα καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Η ΕΜΥ έχει θέσει ως όριο τους 39 βαθμούς σαν μια αντιπροσωπευτική μέγιστη θερμοκρασία για τη χώρα, όμως σε κάποιες περιοχές θα υπάρχουν υψηλότερες τιμές ενώ λόγω ειδικών τοπικών συνθηκών ή εξαιτίας καθοδικών κινήσεων του αντικυκλώνα, δεν έχει αποκλείσει τιμές τοπικά θερμοκρασίες έως τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: