Από… «χρυσό» αυγά ίδιας εταιρείας στο ίδιο σούπερ μάρκετ!

Κοινοποίηση:
ΑΥΓΑ

Πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα προϊόντα όταν αυτά βγαίνουν από το «καλάθι του νοικοκυριού». Μέχρι και τα αυγά κοντεύουν να γίνουν είδος πολυτελείας με την τιμή τους να φτάνει μέχρι και 0,45 ευρώ ανά μονάδα!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί ένα αυγό που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση». Και συνέχισε με ορισμένα παραδείγματα. Συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει το εξής παράδοξο: Εκτός καλαθιού η εξάδα έχει 1,25 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,21 ευρώ. Τη Δευτέρα που το προϊόν βγήκε από το καλάθι η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 2,73 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,45 ευρώ. Ενώ όπως σημείωσε, το ίδιο συμβαίνει και σε αυγά ιδιωτικής ετικέτας. Ο κ. Ραυτόπουλος πρόσθεσε επίσης «Υπάρχει ελεύθερη αγορά, εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Καλά αυτό με την Ρωσία μεγάλο παραμύθι…Μόνο στην Μόσχα ο μισθός είναι μεγάλος,σε όλη την άλλη Ρωσία συντάξεις και μισθοί είναι 100-250 ευρώ…και δεν υπάρχει 8ωρο.Οταν πιάνεις δουλειά σε ένα μαγαζί δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι να κλείσει αυτή είναι η βάρδια…

  2. Πολωνία τα ελευθέρας έχουν περίπου 0.25 ευρώ ενώ τα άλλα .017 ευρώ.

  3. Πραγματικά τα αυγά στα μάρκετ είναι πανάκριβα. Ο αδερφός μου παίρνει σπασμένα από τη λαϊκή, μερικά είναι δίκορκα, πάμφθηνα.

  4. Όταν ο όχλος θα εισβάλει βιαίως και αλαλάζοντας στα Σ/Μ τότε θα καταλάβουν το παραμύθι τους όλοι….
    δεν θα μείνει λίθος επί λίθου…..

  5. Στην Ρωσία που ο μέσος μισθός είναι €1450 το μήνα (Μόσχα ξεπερνά τα €3000), τα αβγά έχουν €1 τα 10 ελευθέρας βοσκής στο σούπερ μάρκετ και €0,7 τα 12 στην λαϊκή.

Comments are closed.