Απόκοσμες εικόνες από την τεχνητή νοημοσύνη – Έτσι θα μοιάζει η Αθήνα σε 50 χρόνια [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
ai_athina_5-768x611

Η τεχνητή νοημοσύνη, που μέχρι πρόσφατα ακουγόταν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα είναι διαθέσιμη σε όλους όσους έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε με το ChatGPT, το οποίο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να μας γράψει πρωτότυπα κείμενα, άρθρα και εργασίες, με βάση τις παραμέτρους που του ζητάμε.

Αντίστοιχες προσπάθειες είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα κείμενα έμοιαζαν σαν να είχαν γραφτεί από άνθρωπο.

Παράλληλα, νέα εργαλεία, όπως αυτό της εταιρίας Bing, «φιλοτεχνούν» εικόνες που δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από τα πραγματικά έργα τέχνης.

Μάλιστα, στα εργαλεία αυτά υπάρχει η δυνατότητα «Text to image», μπορεί δηλαδή ο χρήστης να περιγράψει γραπτώς το είδος της εικόνας που θέλει να δημιουργηθεί σε λίγα δευτερόλεπτα να έχει μπροστά του πολυάριθμες εικόνες.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ζητήσουμε από το Bing AI να οραματιστεί πώς θα μοιάζει η Αθήνα σε 50 χρόνια από τώρα και οι εικόνες που μάς έδειξε ήταν άκρως φουτουριστικές:

ai_athina_4 ai_athina_2-768x764 ai_athina-768x768 ai_athina_5-768x611

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Την Τεχνική Μ@λακία να επινοήσουν μπας και μετριαστεί η πραγματική που μαστίζει την ανθρωπότητα.

  2. Τα πάντα είναι γραμμένα από άνθρωπο. Η Τεχνική Νοημοσύνη είναι ένας όρος που επινοήθηκε γιά λόγους εντυπωσιασμου . Ούτε ένα γράμμα δέν μπορεί να παραχθεί εάν δέν έχει προγραμματισθει από προγραμματιστες. ΤΕΛΕΊΑ καί ΠΑΥΛΑ !

Comments are closed.