Αποτέφρωση νεκρών: Η Εκκλησία ξεκινά «πόλεμο» – Δείτε σε βίντεο την διαδικασία καύσης

Κοινοποίηση:
shutterstock558795763

«Πόλεμο» ξεκινά η Εκκλησία με εκστρατεία ενημέρωσης προς του πολίτες για την καύση των νεκρών.

Η απόφαση ελήφθη κατά της διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος η οποία αρνείται ότι είναι «αξιοπρεπές για τον νεκρό να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ και δεν διακρίνει ιδιαίτερες διαφορές της σύγχρονης αποτέφρωσης νεκρών και της διαδικασίας ανακύκλωσης απορριμμάτων» όπως έχει ειπωθεί σύμφωνα με το dogma.gr.

«Η Εκκλησία θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως ναό του Αγίου Πνεύματος στοιχείο της υποστάσεως του ανθρώπου, που έχει πλασθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού και για τον λόγο αυτό η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση αντιμετωπίζει το νεκρό σώμα όχι ως στερεό απόβλητο, όπως οι απολογητές της αποτέφρωσης, αλλά το περιβάλλει με σεβασμό και τιμή ως έκφραση αγάπης προς το κεκοιμημένο μέλος Της», σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο.

Έτσι αποφασίσθηκε να μοιρασθούν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες για το συγκεκριμένο θέμα ανοίγοντας έτσι μέτωπο με όλους εκείνους που υποστηρίζουν την αποτέφρωση των νεκρών.

Η καύση νεκρών στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα η αποτέφρωση των νεκρών έχει ξεκινήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου με το πρώτο αποτεφρωτήριο να γίνεται στη Ριτσώνα από τον Αντώνη Αλακιώτη, πρόεδρο της Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1996, ενώ ο ισχύων νόμος υιοθετήθηκε πριν από 13 χρόνια. Από τότε χρειάστηκε μια σειρά τροπολογιών προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή ιδιωτικού αποτεφρωτηρίου. Για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις η νομοθεσία προβλέπει περιοδικούς ελέγχους από την Περιφέρεια. Για τους αέριους ρύπους ο έλεγχος θα είναι εξάμηνος.

Αυτή είναι η διαδικασία αποτέφρωσης
Η διαδικασία της αποτέφρωσης, διαρκεί 75 λεπτά και γίνεται στους 700 βαθμούς κελσίου.

Μετά την καύση της σωρού σε κλίβανο, ο ανθρώπινος σκελετός ρίχνεται σε ηλεκτρικό σπαστήρα (μίξερ, cremulator), θρυμματίζεται και μετατρέπεται σε σκόνη.

Στο βίνετο που ακολουθεί παρουσιάζεται ακριβώς η διαδικασίας καύσης των νεκρών:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΛΥΣΣΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΜΑΣΑ !!!!!ΠΟΤΕ ΜΗ ΣΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΘΟΥ!!!!ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !!!! ΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ Η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΝΑ ΘΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ????ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΑ 3 ΧΡΙΝΙΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ (ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ) ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΙΤΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥΣ !!!ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ !!!!

Comments are closed.