Αποκαλυπτικοί διάλογοι για την καταδίωξη στο Πέραμα: «Σταματήστε, υπάρχει κεντρική εντολή»

Κοινοποίηση:
σδσδσ

Οι διάλογοι αποκαλύπτουν ότι είχε ζητηθεί επανειλημμένα από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να σταματήσουν την καταδίωξη.
Ερωτήματα ανακύπτουν σχετικά με τη δράση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά, καθώς οι διάλογοι που είχαν με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ αποκαλύπτουν ότι τους είχε ζητηθεί επανειλημμένα να σταματήσουν την καταδίωξη.

Αρχικά, οι αστυνομικοί της ομάδας 400Γ Πειραιά ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων για τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος, με οδηγό τον άτυχο 20χρονο και άλλους δύο επιβάτες, ενώ αναφέρουν και τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε στον δρόμο.

Τότε, έρχεται εντολή από το Κέντρο: «Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή». Οι αστυνομικοί, όμως, δεν άκουσαν την εντολή, ενώ συνάδελφοί του από άλλη ομάδα ΔΙΑΣ σημειώνουν ότι συνεχίζουν την καταδίωξη.

Λίγο αργότερα, μια ομάδα ΔΙΑΣ ενημερώνει ότι έχει μείνει πίσω και πως δεν συνεχίζει την καταδίωξη του οχήματος, κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα πληρώματα που βρίσκονται πίσω από το ύποπτο όχημα.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): «Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο».

Κέντρο ΕΛΑΣ: «Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού)».

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ (που συνεχίζουν την καταδίωξη): «Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε».

Κέντρο ΕΛΑΣ: «Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, όπως προέκυψε από την ανάλυση των διαλόγων, η ομάδα 400Γ του Πειραιά, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την καταδίωξη και άκουσε τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα της μηχανής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Απο πότε δίνονται εντολές να σταματήσει καταδίωξη παρανόμων;

Comments are closed.