Αποκάλυψη: Ο 15χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού δύο εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει – «Κλειδί» το μυστικό ημερολόγιο

Κοινοποίηση:
argyrouypolibullying708_0

Στοιχεία από το περιβάλλον του και κυρίως από το “μυστικό” ημερολόγιο που κρατούσε τους τελευταίους μήνες, συλλέγουν με προσοχή οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων τις Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ρίξουν φως στην αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη, που έπεσε θύμα “μπούλινγκ” από φίλους και συμμαθητές. Ταυτόχρονα, όπως αποκαλύπτει ενημερωτική ιστοσελίδα , ο νεαρός είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από άλλο μαθητή του σχολείου, δύο εβδομάδες πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων ερεύνησαν με προσοχή το υπνοδωμάτιο του 15χρονου αυτόχειρα και ανακάλυψαν ένα “μυστικό” θα λέγαμε ημερολόγιο, το οποίο φαίνεται πως το άτυχο παιδί είχε αρχίσει να συγγράφει τους τελευταίους τρεις μήνες.

Μια από τις φράσεις που ξεχώρισαν οι Αστυνομικοί και την έχουν βάλει στο ερευνητικό τους “μικροσκόπιο” είναι η εξής: “….πέρασα ωραία…αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία”.

Παράλληλα στο “μικροσκόπιο” τις Ασφάλειας έχουν μπει και οι αναρτήσεις του ανήλικου αυτόχειρα στο προφίλ του στο Facebook, καθώς ορισμένες από αυτές δείχνουν, αν μη τι άλλο, την ψυχολογική του κατάσταση, καθώς σε μια από αυτές αναφέρεται στις ευκαιρίες που δίνουμε στους ανθρώπους γράφοντας: “….ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μιαν δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά”.

Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει πως το παιδί είχε προσπαθήσει να δώσει μιαν δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που τον οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία, πλην όμως και όπως φαίνεται, παρά τις ευκαιρίες που είχε δώσει, το μαρτύριο του συνεχίζονταν και μάλιστα από τα ίδια πρόσωπα.

Η στροφή του παιδιού να κλειστεί τους τελευταίους μήνες στον εαυτό του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος προσπαθούσε να το κρύβει, όπως λένε οι οικείοι του, ήλθε έπειτα από έναν έντονο καυγά με το κολλητό του που είχε σαν αποτέλεσμα να “σπάσει” η φιλία τους.

Έκτοτε φαίνεται πως κάποιοι από το φιλικό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού είχαν ξεκινήσει να το προσβάλλουν και να τον σχολιάζουν αρνητικά πίσω από την πλάτη του, εξου και η αναγραφή της πρότασης στο προφίλ του στο Facebook: “…οποίος δεν έχει τα κότσια να τα πει μπροστά σου, σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου”.

Δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα πριν βάλει τέλος στη ζωή του;

Μια τηλεφωνική κλήση ίσως είναι η απάντηση στο ερώτημα, τι άλλαξε στη ψυχολογία του 15χρονου από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και διασκέδαζε με την παρέα του σε πάρτυ σε φιλικό σπίτι, μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι της οικείας του.

Ο νεαρός έφυγε από το γλέντι γύρω στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορία που διέρρευσε από το φιλικό του περιβάλλον, έπειτα από λίγη ώρα φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από απόκρυψη. Το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα. Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 15χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα. Ίσως αυτό να ήταν ακόμη ένα περιστατικό bullying που δεχόταν τον τελευταίο καιρό ο νεαρός και που τον οδήγησε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και εν τέλει στην αυτοκτονία.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα φωτίσει την υπόθεση και θα αποκαλύψει αν τελικά επικοινώνησε κάποιος με τον 15χρονο εκείνες τις κρίσιμες ώρες, αλλά και την ταυτότητά του. Εξάλλου οι διαδικασίες αναμένεται να επιταχυνθούν έπειτα και από τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ.Ηλίας Ζαγοραίος. Σύμφωνα με την παραγγελία του, η έρευνα θα διενεργηθεί από την εισαγγελία ανηλίκων, η οποία θα αρχίσει άμεσα την εξέταση μαρτύρων, προκειμένου να καταλογίσει ποινικές ευθύνες για την υπόθεση, εφόσον αυτές προκύψουν.

Εργαστηριακές έρευνες
Κατεπείγουσα έρευνα, διέταξε χθες το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, με αφορμή την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη.

Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε την Εισαγγελία Ανηλίκων αλλά και το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων τις Ασφάλειας Αττικής να διενεργήσουν άμεσα την έρευνα και κυρίως να κληθούν οι έξι ανήλικοι που κατονομάζει το άτυχο παιδί στο σημείωμα του, ως τους ανθρώπους που τελικά των έσπρωξαν να βάλει την θηλιά στο λαιμό του.

Ήδη οι έρευνες που πραγματοποιεί το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής είναι σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί τις Κυριακής, όταν πια η έρευνα για το συγκλονιστικό περιστατικό πέρασε στα χέρια τους.

Οι πρώτοι που θα περάσουν το κατώφλι τις ΓΑΔΑ, αλλά και τις Εισαγγελίας Ανηλίκων, είναι οι έξι νεαροί που κατονομάζει στο σημείωμα του ο 15χρονος, συνοδευόμενο μάλιστα από την έκφραση: “…όπως με κατέστρεψαν, να τους καταστρέψετε”.

Βέβαια οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανηλίκων θα πάρουν καταθέσεις από τους γονείς του παιδιού, όταν βέβαια το επιστρέψουν οι συνθήκες, καθώς τόσο η μητέρα, όσο και πατέρας του 15χρονου, γνωστός εστιάτορας τις περιοχής και εθελοντής δασοπυροσβέστης, βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ από το θέαμα που αντίκρισαν και βέβαια τον άδικο χαμό του παιδιού τους.

Στην συνέχεια θα κληθούν για κατάθεση συμμαθητές του φίλοι του αυτόχειρα, αλλά και οι καθηγητές του στο Σχολείο τις Αργυρούπολης όπου και φοιτούσε.

Παράλληλα στα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ θα διερευνηθούν εξονυχιστικά, τόσο ο υπολογιστής, όσο και το κινητό τηλέφωνο του ανήλικου αυτόχειρα και κυρίως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεις στα οποία συμμετείχε, έγραφε τις σκέψης του και ανέβαζε φωτογραφίες από τις ευτυχισμένες στιγμές του.

Μάλιστα οι ερευνητές των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ, μεγάλη σημασία θα δώσουν στο κινητό του άτυχου παιδιού, καθώς υπάρχει στα χέρια των αστυνομικών μαρτυρία που ήθελε των 15χρονο να δέχονταν συχνά τηλεφωνήματα με απόκρυψη αριθμού, όπου οι συνομιλητές του τον προσέβαλαν και έκαναν επικριτικά σχόλια σε βάρος του.

Ο ξυλοδαρμός

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, που έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής, «δείχνοντας» ως ηθικούς αυτουργούς για την απόφασή του έξι άτομα που του έκαναν bullying.

Τη Δεύτερα 25 Ιουνίου, περίπου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη, κάθονται σε ένα παγκάκι ο 15χρονος μαζί με φίλες του. Ακριβώς απέναντι είναι μια παρέα αγοριών. Κάποια στιγμή ένα από τα αγόρια, μαθητής στο ίδιο σχολείο με τον 15χρονο, τον πλησιάζει με απειλητική διάθεση και με ύφος του λέει: «Γιατί με κοιτάς;». Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο protothema τη συνέχεια του επεισοδίου. «Το παιδί αδιαφόρησε και σηκώθηκε να φύγει. Και τότε ο άλλος του έριξε μια κλωτσιά και μια μπουνιά.

Μάλιστα κρατούσε και κάτι κλειδιά, με αποτέλεσμα το παιδί που δέχθηκε την επίθεση, να ματώσει και να του αφήσει μια γρατζουνιά στο πρόσωπο. Αυτός που του επιτέθηκε είναι μαθητής στο ίδιο σχολείο. Δεν ξέρω όμως αν ήταν από αυτούς που του έκαναν bullying». Κοπέλα από την παρέα του 15χρονου υποστηρίζει ότι ο φίλος της δεν προκάλεσε και πως ο άλλος νεαρός ψαχνόταν για καβγά. «Τα άλλα παιδιά κάθονταν ακριβώς απέναντι και αναγκαστικά ο Νίκος κοίταγε προς τα εκεί. Πού να κοιτάξει; Και ο άλλος “τα πήρε”, του πούλησε μαγκιά και τον χτύπησε».

Ο 15χρονος φαίνεται ότι ήταν «εύκολος στόχος» λόγω του συναισθηματικού και κλειστού χαρακτήρα του. Για το βίαιο επεισόδιο δεν ενημερώθηκε το σχολείο, αφού το περιστατικό σημειώθηκε εκτός του συγκροτήματος, ενώ και η σχολική χρονιά είχε ολοκληρωθεί.

Η κηδεία του μαθητή θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: