Αποθεώστε τον! Πλεύρης: «Παρατείνεται η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Σήμερα ή αύριο το επισημοποιούμε»

Κοινοποίηση:
πλευρης

Δεν αναμένεται να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ, αυτό είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σήμερα, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι αύριο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή διάταξη για την παράταση – σε πρώτη φάση- της αναστολής.

Όπως εξήγησε, η αναστολή θα είναι πολύμηνη και θα διαρκεί όσο διαρκούν και οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε δώσει τελεσίγραφο στους υγειονομικούς, ζητώντας τους να εμβολιαστούν έως την 31η Μαρτίου, αλλιώς όπως είχε πει ο υπουργός Υγείας θα τεθούν εκτός ΕΣΥ.

Από την πλευρά τους οι υγειονομικοί απαντούν με συγκεντρώσεις, αλλά και ομαδική απεργία πείνας, την οποία ξεκίνησαν σήμερα.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την πανδημία, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι θα γίνει επαναξιολόγηση όλων των μέτρων είτε σε αυτή είτε στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

Σημείωσε δε ότι στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης της 4ης δόσης του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης.

«Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90% και από αυτούς το 80% έχει προχωρήσει και στην ενισχυτική δόση. Παραμένουν στις 300.000 οι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν περίπου το 80%. Από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει προχωρήσει στην ενισχυτική δόση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών κυρίως άνω των 80 ετών και με άλλα προβλήματα υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Δε γίνεται να τους ψηφίζουμε και μετά να διαμαρτυρόμαστε

  2. κρεμάλα στο Σύνταγμα για ολη την συμμορία της κούλας
    και να τους αφήσουμε εκεί για 100 χρονια για να τους βλέπουν οι επομενες γενιες πολιτικων και να ξερουν
    τι τους περιμένει αν επιχειρήσουν να κάνουν κατι που θα ειναι ενάντια στο λαο και το καλο της πατρίδας…

  3. Άτιμη κοινωνία
    Ολα σάπισαν
    Κοσμάκης σέρνεται στα πεζοδρόμια
    Και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα
    Ο Θεός στο τέλος θα δώσει λύση.
    Πίστη και Μετάνοια και όλα θα πάνε κατ ευχήν για τις αδικίες και τις κλεψιές που κάνουν στον κόσμο. Έρχεται σύντομα η λαΐκη οργή έρχεται!!!!! Την Θεία δίκη δεν την φοβούνται; Κανένας τους!!! Καταστρεψανε τα πάντα αλλά όλα θα γίνουν όπως θα ορίσει ο Θεός!!!

  4. Εσυ σιχαμενε ”γλυφτη” θ’ αρπαξεις τις πιο πολλες μπατσες απ’ ολους τους Νεοφιλελε ρουφιανους !!!
    ΓεροΠλευρη μουγκα για το καραγκιοζη σου ε ? 40 χρονια μας πουλας ”πατριωτισμο” κι ηρθε ο μ@λ@κ@ς σου να σε κανει ρομπα σε ενα χρονο..!!! Αντε να χαθειτε αποβρασματα…τσατσοι και Προδοτες…

  5. Δεν εχουν συνείδηση αυτοί,Πλεύρη ματωμένα λεφτά μαζεύεις χαράμι θα πάνε θα το δεις

  6. Σούργελα της ελληνικής κοινωνίας….
    Πολιτικάντηδες του κ@λου….όλοι τους….!!!!!

  7. Κανένα σκοπό…..τιμωρία στους …ανυπακοους ραγιάδες.. αυτό μόνο!!!

  8. Ο Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ είναι ένα Ναζιστικό Απόβλητο σαν τον πατέρα του. Λάθος που Ζει ακόμα.

  9. Ο πρώην μακεδονομάχος πλεύρης παρατείνει την οικονομική εξαθλίωση των ηρώων υγειονομικών όταν σε όλο τον κόσμο καταργούνται και οι μάσκες. Ούτε ο μπουρλά δεν θα το έκανε αυτό! Αντίσταση αδέρφια. Όλοι στο υπουργείο υγείας κάθε μέρα με τους υγειονομικούς.

  10. Σας βλέπω με βραχιολακια να σας πηγαίνουν και να τρώτε σφαλιάρες από τον κόσμο.

  11. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΑΖΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΟΙΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΖΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΤΩΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ [ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ] ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Υδροκεφαλα μπουλη αντε και στο διαβολο τσουτσεκι εγκληματια! Κυρα Μαρεβα βγατε στο μπαλκονι να χειροκροτειστε μαζι με τη Κουλα τους ηρωες υγιειονομικους που τωρα τους σκοτωνετε!

  13. “Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και θα ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο »

    Σε περιπτωση που δεν το καταλαβατε ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. Δεν αποφασιζουν οι “ειδικοι”. Οι “ειδικοι” και οι οι πολιτικοι παιρνουν τη μιζα τους και εκτελουν εντολες Αμερικανικων και Γερμανικων εταιριων. Με το ετσι θελω σε βαζουν οι αμερικανοι να βαρας το εμβολιο δηλητηριο. Με το ετσι θελω οι αμερικανοι σε υποχρεωνουν να γινει πολεμος στην Ουκρανια. Με το ετσι θελω σε υποχρεωνουν να αγοραζεις το δικο τους πανακριβο LNG αεριο και οχι το φτηνο ρωσικο. Με το ετσι θελω σου ανεβαζουν με πολεμο την τιμη της βενζινης στα 2 ευρω.

    Και τους προσκυνουν τους αμερικανους Μητσοτακης, Τσιπρας, Ανδρουλακης, Βαρουφακης και πιθανον πολλοι αλλοι.

  14. Aς μας πεί τουλάχιστον τι ΣΚΟΠΟ έχουν να ΚΑΝΟΥΝ με τα ΤΙΜΩΤΗΡΙΚΑ και ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ στους 60φεύγα που θέλησαν να παραμείνουν εν ζωή και ΔΕΝ…ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ?????

    1. Κανένα σκοπό…..τιμωρία στους …ανυπακοους ραγιάδες.. αυτό μόνο!!!

  15. Έχουμε κάτι αναδρομικά να σου δώσουμε στις ΕΚΛΟΓΕΣ ……………

    1. άστο Γιώργο! αν πιστεύεις ακόμα στις εκλογές άστο

Comments are closed.