Απεργία κηρύχθηκε στα εμπορικά καταστήματα στις 16 Μαΐου – «Δρομολογείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας»

Κοινοποίηση:
c_n-ahtwsaalcwn

Απεργία στο χώρο του εμπορίου προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την Κυριακή 16 Μαΐου ανταποκρινόμενο στο σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα στα καταστήματα να ανοίξουν «κατ’ εξαίρεση» για τις επόμενες δύο Κυριακές 16 και 23 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν καθώς τονίζουν ότι ουσιαστικά δρομολογείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το Εμπόριο.

Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες, ο Υπουργός την δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του Υπουργού.

Η Κυριακή είναι αργία

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο άνοιγμα και αυτής της Κυριακής. Η Κυριακή είναι αργία και όλοι πρέπει να την προστατεύσουμε και να την περιφρουρήσουμε.

Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 16 Μάη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ και των σωματείων μελών του, και μαζί με τους εργαζόμενους θα απαντήσει στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Nαι, καλά όσοι δεν φύγουν θα κόβουν βόλτες απλά, όπως κάθε Κυριακή που είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Ντροπή καμία αλληλεγγύη.

  2. Κυριακή όλοι μακριά από αγορές και ψώνια, στο χέρι μας είναι…

Comments are closed.