Απελπισία για τα σουβλατζίδικα: Λουκέτα, απολύσεις και αυξήσεις στις πρώτες ύλες – «Το πρόβλημα είναι σοβαρό»

Κοινοποίηση:
soyvlaki

Λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που «μαστίζει» τους τελευταίους μήνες τη χώρα μας, το ένα μετά το άλλο είναι τα σουβλατζίδικα σε παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», αναφέρουν επιχειρηματίες.

Ένα έδεσμα που μέχρι πριν από λίγο διάστημα θεωρείτο φθηνό για τους περισσότερους πολίτες, τώρα η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου -και όχι μόνο- είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά.

Σύμφωνα με το Mega, το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το βρίσκουμε στην Κρήτη όπου η μέση τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54 ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Αυξήσεις στις πρώτες ύλες

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές.

«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον».

Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Προσωπικά καραγουστάρω την όλη κατάσταση που κάθε μέρα αυξάνονται ανεξέλεγκτα οι τιμές.Όσο ποιο γρήγορα σοκαριστούν όλο και περισσότεροι για το τι πραγματικά συμβαίνει , τόσο το καλύτερο.Όσον αφορά τα γυράδικα , φίλος που δούλευε σε ένα από αυτά μου έλεγε οτι το κρέας το φυλάγανε μέσα σε φορμόλη (ναι αυτή που διατηρούν τους νεκρούς).Το δε λάδι , αν βάζατε λάδι μηχανής χρησιμοποιημένο ποιο υγιεινό θα ήταν.Το καλό λοιπόν είναι οτι με τις τρελές αυξήσεις πολλοί θα το κόψουν το φαγητό από fastfood και θα βρουν την υγειά τους.Όταν είσαι νέος έχεις γερό στομάχι και οτι σαβούρα να φας δεν έχεις θέμα.Όταν ποιάσεις τα 40 και μετά , αρχίζουν τα προβλήματα.Όλοι τρέχουν σε γαστρεντερολόγους.Οπότε όλο αυτό θα μας κάνει πολλαπλό καλό.Αρχίστε να τρώτε όσο πιο πολύ σπιτικά φαγητά και κόψτε επίσης τους καφέδες έξω.Πίνετε καρκίνους.

  2. Ανέβηκε το κόστος 10%-20%? Να το δεχτούμε πήγε δηλαδή από 0,70 σε 0,77€-0,84€? Ανά τεμάχιο? Να πούμε ότι ανέβηκε το κόστος 50%? Δηλαδή περίπου 1€ το τεμάχιο?? Ας ανέβαζαν την τιμή 0,30€ εκεί δε θα τους έλεγε κανένας τίποτα. Αλλά όχι από 2.20 να το πάνε στα 3.00€ ή και 3.50€ ας τα φάνε μόνοι τους.

  3. ΠΩΩΩΩΩ ΠΩΩΩ ΑΝΥΣΗΧΗΣΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ
    ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΑ ΤΩΡΑ!!!!
    ΠΩΠ ΩΠΩΩΩΩΩ
    ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !
    Κ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ ΥΜΩΝ !!!!

  4. Αφαιρούν ποσότητες σπό προϊόντα και συνεχώς ανεβάζουν τις τιμές, τα τσιγάρα WINSTON Εχουν αφαίρεση καπνό, και η τιμή 5 ευρώ, και είναι παράνομο, το τομάρι ο άδωνις τι κάνει, ο μούχλας

  5. Φίλε με τίτλο απλή σκέψη σου απαντώ, είναι απληστοι να κλείσουν, δεν μπορεί ρε φίλε σε στιγμές κρίσης εσύ να θες να βγάζεις 5 φορές πάνω όπως στους καλούς καιρούς, ας βγάλεις 1 φορά μια χαρά θα είσαι, και το σουβλακι να κοστίζει 2,20 αλλά αυτοί εκεί να βγάλουν 5και 10 φορές πάνω… Τώρα βάλτε τα εκεί που ξέρετε έτσι να κλείσουν όλα άκου εκεί 3,40 ευρώ το σουβλάκι και μέσο efoud οποίος δεν με πιστεύει.

    1. Σωστά, έχουν ανέβει οι τιμές αλλά είναι και άπληστοι. Τότε που είχε αυξηθεί ο φπα στο χοιρινό αυξήσανε την τιμή των σουβλακιών κι έκανα τον υπολογισμό και ήταν πέραν της αύξησης του φόρου.

  6. Πρώτα θα τους σώσει ο Κούλης που τον ψήφισαν μαζικά. Μετά ο κόσμος τι να σου κάνει; Η ποιότητα έχει πέσει στα τάρταρα, δεν τολμάς και να θέλεις ακόμα πάρεις ένα πιτογυρο. Όλα όμως είναι καλά και προηγείται ο μεγάλος ηγέτης με 8%, θα τους σώσει με επιδόματα. Ας μην ανησυχούμε, έχουμε ανάπτυξη!

  7. Καλά να πάθουν οι απατεώνες ! Κόστος 0,80 ευρώ (με κρέας κατιμά, βρωμόλαδα, μια φλύδα ντομάτα / κρεμμύδι και μικρή πίτα) πώληση 3,30 και κλαίγονται.

  8. χωρις να ειμαι του κλαδου μια διαπιστωση…είναι απολύτως φυσιολογικές οι τιμες βαση αυξησεων. οταν λετε π.χ. οτι ενα σουβλακι κοστιζει 0.7 και το πουλανε 2.2 αρα κερδιζουν 1.5 ειναι γελοιο…δηλαδη το ενοικιο, το ρευμα, το φπα, ο μισθος των υπαλλήλων, οι λοιπες εργοδοτικες εισφορες? τα αναλωσιμα,η απωλεια υλικων,, ο ετησιος φορος ειναι ολα δωρεαν?

    1. Ένα μέτριο μαγαζί σε μέτρια περιοχή πουλάει περισσότερα από 150 πιτόγυρα την ημέρα συν αναψυκτικά, συν πατάτες συν καλαμάκια συν μερίδες γύρο συν τα υπόλοιπα…
      Δεν πιστεύω ότι οι αναγνώστες εδώ δε δικαιολογούν κάποια αύξηση εξαιτίας της αύξησης των υλικών αλλά όλοι ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ….με τιμές όχι χονδρικής όπως οι σουβλατζήδες και καταλαβαίνουμε ότι αυτό που πουλάνε (το μειωμένο από παντού όπως έγραψα παρακάτω) δε δικαιολογεί αυτές τις τιμές που ζητάνε ακόμα κ εάν συνυπολογίσουμε όλα όσα έγραψες.
      Δλδ 4€ για κάτι που για τα υλικά του, εάν πάμε να τα αγοράσουμε εμείς λιανική, κοστίζει λιγότερο από 1€.

  9. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του κερατα. Μικρυναν τις πιτες, αφαιρεσαν κρεας, αγοραζουν οτι χειροτερο σε κρεας, οι αυξησεις ειναι διπλασιες των αυξησεων. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΙ… ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Η ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ…

  10. Οταν το πιτογυρο εδω στη Θεσ/νικη εχει 4€ …οι αυξησεις δεν ειναι μεσα;
    Δηλαδη τι πληρωνουμε μ’αυτα τα λεφτα τα λιγα κομματακια γυρο; τις 5-6 πατατες με μια ψιλοκομμενη φετουλα ντοματα;

    Υ.Γ. Και ο καφες αρχισε να ανεβαινει τρελα παλι στα μαγαζια.
    Ειχε πεσει με την κριση…στα ουρανια τωρα!

  11. Καλά να πάθουν! Οι ίδιοι φταίνε, που πήγαν να πιουν το αίμα του κόσμου με τις αυξήσεις 50%-100% και ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη. Εκεί που το σουβλάκι κόστιζε 0,70 ευρώ και το πουλούσαν 2,20, έβγαζαν 1,5 ευρω από 100 σουβλάκια που πουλούσαν άρα 150 ευρώ. Μετά ανέβασαν το σουβλάκι στα 4 ευρώ και πουλάνε 20 σουβλάκια έχοντας μεγαλύτερο κέρδος ανά κομμάτι, αλλά ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη και αγοράζει πλέον άλλα είδη που εξακολουθούν να έχουν ίδια τιμή. Άντε γεια κύριοι, κλείστε το, διώξατε την πελατεία από τα σουβλάκια σε άλλα είδη, ο κόσμος θα φάει αλλά ο κλεφτοσουβλάκιας θα κλείσει. Δυστυχώς επειδή ομως οι κλεφτοσουβλάκιες έδιωξαν τον κόσμο από το σουβλάκι σαν φαγητό και το έστρεψαν αλλού, υποφέρουν και οι σωστοί που κράτησαν τις τιμές, γιατί αν αποκτήσεις πλέον άλλες συνήθειες, τετέλεσθαι. Σκότωσαν την αγορά τους, ας πρόσεχαν.

  12. Άσε ρε μάγκες, βρήκατε όλοι αφορμή το covid κ τον πόλεμο κ ανεβάσατε τις τιμές στα ύψη. Έχετε ήδη χαμηλώσει το κόστος κατασκευής λιγοστεύοντας το κρέας, βάζοντας περισσότερες πατάτες σε μικρότερες πίτες από τις κανονικές. Τι ΣΚ@ΤΑ αλλο θέλετε;

  13. Με τα κιάλια βλέπουμε το σουβλάκι πια. Ποιός φταίει δεν ξέρω.

Comments are closed.