Απειλεί ο σουλτάνος: Δώστε λεφτά αλλιώς θα σας γεμίσω με πρόσφυγες

Κοινοποίηση:
erntogan

Τους τρεις «μεγάλους» της Ευρώπης, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, θα πλευρίσει για οικονομική βοήθεια πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπό την απειλή του προσφυγικού.

Εμανουέλ Μακρόν, Άγκελα Μέρκελ, Μπόρις Τζόνσον και Ερντογάν θα συναντηθούν, στις 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βρετανία, όπου θα εορταστούν τα 70 χρόνια της Συμμαχίας. Οι τέσσερις ηγέτες θα έχουν πολλά να συζητήσουν, περιλαμβανομένων και των χρημάτων που χρειάζεται ο Ερντογάν για την ολοένα και πιο δαπανηρή πολιτική του στη Συρία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Τουρκία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, αφενός εξαιτίας της πρόσφατης στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία και αφετέρου λόγω της αφοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων S-400. Μείζον θέμα μεταξύ των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων είναι επίσης ο τρόπος αντιμετώπισης των Κούρδων μαχητών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πολεμούσαν μαζί με τη Δύση το Ισλαμικό Κράτος, αλλά για την Τουρκία ήταν, είναι και θα είναι «τρομοκράτες».

Όσο δύσκολη και είναι όμως η συνεδρίαση της Τρίτης, αξιωματούχοι από όλες τις πλευρές υποστηρίζουν ότι την αναμένουν. Ο Ερντογάν και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του παραμένουν άλλωστε βαθιά αλληλεξαρτώμενοι.

Ο Τούρκος ηγέτης θέλει να οικοδομήσει νέες πόλεις στη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας, όπου βρίσκονται τα στρατεύματά του, από τον Οκτώβριο που πέρασαν τα σύνορα. Δεν έχει τα χρήματα όμως. Η κατασκευή, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 27 δισ. δολάρια, θα στεγάζει περίπου ένα εκατομμύριο από τα 3,6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους Σύρους που ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Τα σχέδια για τη ζώνη ασφαλείας συζητούνται με τους Ευρωπαίους σε εργασιακό επίπεδο επί εβδομάδες. Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να ζητήσει κατά τη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας από τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας να χρηματοδοτήσουν το σχέδιο, αναφέρουν στο Bloomberg δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Αντ’ αυτού, αυτό που πιθανότατα θα ζητήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η διεύρυνση του υφιστάμενου πακέτου βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συρία.

naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ωραια το παει αυτος,
    του δινει δις€ η ευρωπη για τους προσφυγες και καλα,αυτος αγοραζει οπλα απο γερμανια,κανει πολεμο Συρια,εμπλεκεται στον πολεμο και με την Λιβυη στελνωντας πολεμικο εξοπλισμο εναντιων του Χαφταρ,
    δημιουργει προσφυγες,και απειλει κι’ολας λεγοντας δωστε μου κιαλλα αλλιως…..
    Τον αγαπαει πολυ η Μερκελινα ,αλλα παρα πολυ ομως!!!!
    Αν υπηρχαν σοβαροι E.E. και ΝΑΤΟ θα τον ειχαν ξεκωλιασει αλλα εχουν αλλα σχεδια .
    Οσο για τους εδω που τα εχουν κανει σκατα μια ζωη ειναι εντολοδοχοι ,δεν περιμενω καμια αντιδραση σε τιποτα.

  2. Ο βρωμοκώλος του Ερντογάν όσα λεφτά και να πάρει δεν γεμίζει. Ποια Ευρώπη θα γεμίσει; Αυτοί τα κλείσανε τα σύνορα εδώ και χρόνια, εμάς εννοεί. Τάχα έχει καρκίνο αλλά δεν ψοφάει. Άμα ήθελαν οι Ευρωπαίοι θα τον έβαζαν στην θέση του, αλλά έχουν εμάς τα κορόϊδα ως σάκο του μπόξ και αποθήκη ισλαμιστών, επαναπαύονται στην κοσμάρα τους. Όλο και κάποιος θα ξεφύγει για να τους ανατινάξει, άρα να μην είναι και τόσο σίγουροι πως μόνο εμείς θα τους φάμε στη μάπα.

Comments are closed.