Απειλεί με νέα κρίση η Αγκυρα: Ζητά «δικαιώματα» και στην Κρήτη

Κοινοποίηση:
8830023-750x430

Δικαιώματα στην Κρήτη ζητά τώρα η Αγκυρα, απειλώντας με νέα κρίση την περιοχή και κλιμακώνοντας τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak, αναφέρει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΪ, ότι στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα νότια της Κρήτης στην ExxonMobil, «υπάρχουν δικαιώματα και της Τουρκίας και της Λιβύης».

«Σε περίπτωση που τα οικόπεδα αυτά συμπίπτουν με την τουρκική υφαλοκρηπίδα, τότε έρχεται μια νέα κρίση στην περιοχή», τονίζει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα Turkiye καταγράφει τα «4 βήματα της Τουρκίας για την επιβολή στην Κύπρο». Μεταξύ αυτών είναι, η δημιουργία ενός λιμανιού στρατηγικής σημασίας στη Βόρεια Κύπρο.

Σφαλιάρα στον Ερντογάν: Οι ΗΠΑ θα καταγράφουν τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Άγκυρα έδωσε έμμεση –διπλή- απάντηση στις προειδοποιήσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι οι τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου θα έχουν τίμημα, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, οι Τούρκοι με νέα NAVTEX δέσμευσαν περιοχές οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ για άσκηση με πραγματικά πυρά. H Άγκυρα εξέδωσε νέα, παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Οι περιοχές βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ κυπριακα εδαφη. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ , ΚΑΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Comments are closed.