Απίστευτo: Δείτε τι σημαίνει κοινωνική πρόνοια! Σίγουρα έχουμε να μάθουμε πολλά από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Όταν δείτε το παρακάτω βίντεο θα καταλάβετε πολλά για το τι σημαίνει κοινωνική πρόνοια… στα πολιτισμένα κράτη.

Ένας άνδρας επάνω σε αναπηρικό καροτσάκι πηγαίνει προς την είσοδο του μετρό για να κατέβει με τις κυλιόμενες σκάλες και σε μια χώρα με τέτοια κοινωνική πρόνοια, δεν είναι μόνος του. Υπάρχει πάντα ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον βοηθήσει.

Έτσι και στην περίπτωση αυτή. Μία κοπέλα με στολή, πάντοτε με όρεξη και με χαμόγελο, ρυθμίζει αναλόγως τις σκάλες και τον βοηθά να κατέβει με ασφάλεια και να συνεχίσει προς τον προορισμό του.

Τέτοιες κινήσεις στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου δεν είναι καθόλου περίεργες ή σπάνιες, αφού αποτελούν ένα κομμάτι της καθημερινότητας.

Και εμείς από την πλευρά μας ρωτάμε το εξής, πολύ απλό: είναι τόσο δύσκολο τέτοια πράγματα να γίνονται και στη χώρα μας; Θα μας πείτε, εδώ πολλοί οδηγοί κλείνουν με τα αυτοκίνητά τους τα πεζοδρόμια εμποδίζοντας την πρόσβαση στα αναπηρικά αμαξίδια και αν τους πεις και κάτι, είναι έτοιμοι να σου ορμήξουν!

Ένα πάντως είναι σίγουρο. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από την Ιαπωνία!

Δείτε το βίντεο:

Ν. Αναστασίου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Κατ αρχην, εσεις που βρισατε τους Έλληνες κμπλα μπλα η ιαπωνια ειναι μπροστα κλμ.. είσαστε εσεις, εκείνοι που θα τους έβριζαν τους ανάπηρους! Δεν προσέξατε στο βιντεο πως υπήρχε ειδικό κομμάτι στη σκάλα που άνοιγε για τους ανάπηρους με καροτσακια. Αρα αυτό σημαίνει, ξυπνιοι μισέλληνες, πως υποχρεούται να υπάρχει ειδικος υπάλληλος εκει για να το ρυθμίζει και αρα σε μια τετοια περιπτωση οι υπόλοιποι γνωρίζουν πως σε αυτη την σκάλα προτεραιότητα εχουν οι ανάπηροι, ξερόλες, γι αυτο και δεν μιλανε. Και είσαστε αγνώμονες και κακοί κριτες γιατι μου έτυχε περίπτωση σε ασανσέρ τού μετρό που μείνανε ολοι πίσω και άφησαν να μπει πρωτος ενας με αναπηρικό καροτσι. Επειδή δεν το τραβήξαμε σε βίντεο να το ανεβάσουμε κι εμεις στα σοσιαλ μίντια.. είμαστε “πίσω”; Μην τα ισοπεδώνετε ολα γιατι θα σας γυρισει μπούμεραγκ.

  2. Ούτε σε 500 χρόνια δεν θα μπορούσαν οι νεοραγιάδες να φτάσουν στο επίπεδο του πολιτισμού της Ιαπωνίας , μόνον σε σύγκριση με τους γιουφτους φαίνονται πιο πολιτισμένοι. Αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του και θα διαπιστώσει ότι βρίσκεται στην πιο βρώμικη χώρα της εβροπης….. οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου επιστρέφοντας σπίτι πετάνε από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τις σακούλες με τα σκουπίδια….στις άκρες των δρόμων…,

  3. Για ολο τον κόσμο η χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου. Εδώ και να υπήρχε αυτή η υπάλληλος αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Γιατί θα φώναζαν οι επιβάτες ΤΑΛΙΜΠΑΝ (Έλληνες και ξένοι) ΡΕ τι κάνει αυτή τόση ώρα με τον ανάπηρο, ότι τους καθυστερεί, να πάρεις το ασανσέρ ΡΕ και άλλα τέτοια “πολιτισμένα”. Αυτά είναι μόνο για τους απογόνους των Σαμουράι που είναι (ίσως) ο πιο πειθαρχειμένος λαός πάνω στην γή αυτά δυστηχώς δεν είναι για εδώ.

Comments are closed.