Απίστευτη ανατροπή για τον ΠΑΟΚ με σούπερ «Ντέλια» απέναντι στην ΑΕΚ (3-2)

Κοινοποίηση:
PAOK

Στο πιο συγκλονιστικό ντέρμπι των τελευταίων ετών ο ΠΑΟΚ αναγεννήθηκε και θριάμβευσε της ΑΕΚ με 3-2 στην Τούμπα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην μάχη του φετινού τίτλου.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ-σκόρερ τον Γιάννη Κωνσταντέλια που πέτυχε δύο γκολ (3’, 81) και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Σάστρε που πέτυχε στο 90’ το νικητήριο γκολ ο «Δικέφαλος» του Βορρά ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής, βγάζοντας ψυχή. Τον τέλειο αιφνιδιασμό πέτυχε ο ΠΑΟΚ, Οι παίκτες του Λουτσέσκου έχοντας και τον ενθουσιασμό από το κοινό τους εκμεταλλεύθηκαν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και μόλις στο 3΄ άνοιξαν το σκορ.
Έπειτα από όμορφη συνεργασία από τα αριστερά, ο Τόμας ελευθέρωσε τον Μπάμπα, που έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή, με τον Κωνσταντέλια να τελειώνει ιδανικά τη φάση για το 1-0.
Παρά το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων η ΑΕΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και αφού αρχικά στο 5’ ο Ελίασον δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπέροχη «κάθετη» του Αραούχο , στο 9’ έφτασε στην ισοφάριση. Ένα γκολ αντάξιο της τεράστιας κλάσης του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός αρτίστας από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, πέρασε όποιον έβλεπε μπροστά του και με ωραίο σουτ με τη βοήθεια του δοκαριού ισοφάρισε σε 1-1.Η γρήγορη ισοφάριση εκτόξευσε στα ύψη την ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι στο 19 έχασαν τεράστια ευκαιρία. Με τον Ελίασον να βγάζει ωραία σέντρα, αλλά ο Κοτάρσκι έβγαλε το εξ επαφής τελείωμα του Πινέδα.
Οι γηπεδούχοι προς το τέλος του πρώτου μέρους κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 37’ έφτασαν μια ανάσα από το 2-1 Έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, με τον Αθανασιάδη να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 75’ Έπειτα από γέμισμα του Χατζισαφί, ο Σβαμπ έκανε κατά λάθος γύρισμα στον Κοτάρσκι, που απέκρουσε και ο Βίντα από κοντά με το κεφάλι πέτυχε το 1-2.
Απίθανη ανατροπή με «Ντέλια» – Σάστρε
Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ πίστεψε ότι .. σφιχταγκάλιασε το πρωτάθλημα όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν διαφορετική άποψη. Οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν μία απίθανη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο!
Αρχικά στο 81’ ο Κάλενς δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Σαμάτα να κάνει την κεφαλιά και τον Κωνσταντέλια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.Στο 90’ ήρθε η απόλυτη ανατροπή για το ΠΑΟΚ. Μετά από νέα λάθος απομάκρυνση των παικτών της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Σάστρε που με μονοκόμματο σουτ έδωσε την νίκη στην ομάδα του μέσα σε αποθέωση!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response