Απίστευτες αποκαλύψεις από gamer – «Δεν πλενόμουν και δεν έτρωγα – Έπαιζα καθημερινά 12 ώρες σερί»

Κοινοποίηση:
1111

Ένας πρώην εθισμένος στα βιντεοπαιχνίδια, που «κοιμόταν στο πληκτρολόγιό του», παίζοντας 12 ώρες σερί καθημερινά WoW, μιλάει για την εμπειρία του, με αφορμή στατιστικά στοιχεία κλινικής στη Βρετανία για άτομα εθισμένα στα παιχνίδια, που έχει περισσότερους ασθενείς από ποτέ λόγω lockdown!

Ένας πρώην εθισμένος στα βιντεοπαιχνίδια λέει ότι συνήθιζε να κοιμάται στο πληκτρολόγιό του και ξεχνούσε να κάνει ντους, καθώς έπαιζε 12 ώρες σερί καθημερινά, κυρίως World of Warcraft!

Ο Lee Chambers, μάλιστα, έχασε μια ολόκληρη χρονιά στο πανεπιστήμιο, αλλά και τη δουλειά του, ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του. Τώρα, όμως, εργάζεται ως life coach στη Βρετανία, δίνοντας συμβουλές στους άλλους, για να μη φτάσουν ποτέ στο σημείο που έφτασε εκείνος πριν από λίγα μόλις χρόνια.

«Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια κάνει κακό στα οικονομικά σου και ο εθισμός στα ναρκωτικά στην υγεία σου και την κοινωνική σου ζωή», είπε στο My London.

«Αλλά ο εθισμός στα video games κλέβει τον χρόνο σου και την προσωπική σου ανάπτυξη, και μπορεί να σου συμβεί σε τόσο μικρή ηλικία. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στη νιότη σου», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο αποκορύφωμα του εθισμού του, ο Lee περνούσε 12 ώρες την ημέρα στον κοιτώνα του πανεπιστημίου του, παίζοντας World of Warcraft και δεν έκανε πολλά άλλα.

«Δεν έκανα ντους, δεν έτρωγα σωστά, κοιμόμουν στο πληκτρολόγιό μου», είπε.

Μόνο αφού ο Lee συναντήθηκε με «συναδέλφους» παίκτες σε ένα συνέδριο κατάλαβε τι του είχε κάνει και κυρίως τι μπορεί να του κάνει μελλοντικά ο εθισμός του.

«Προς έκπληξή μου, συνάντησα αυτούς τους ενήλικες, αλλά ζούσαν σαν μοναχικοί μαθητές» δήλωσε.

«Το παιχνίδι είχε πάρει τη ζωή τους. Αλλά η διαφορά μας ήταν πως… ήταν 30 χρονών! Είδα πώς θα είμαι σε 10 χρόνια αν δεν τακτοποιήσω τη ζωή μου», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε πρόσφατα μια πρωτοβουλία με τίτλο #PlayApartTogether, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι και να παίξουν βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια του lockdown.

Από τότε, ωστόσο, ο αριθμός των εφήβων, που παίζουν βιντεοπαιχνίδια, σε όλη τη Βρετανία, έχει αυξηθεί.

Η κλινική NHS για διαταραχές παιχνιδιών έχει δει περισσότερους από 80 νέους ασθενείς για συνεδρίες γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας, με 20 γονείς να συμμετέχουν σε ομάδες υποστήριξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το μέλλον της νεολαίας θα είναι ο εθισμός και η βύθιση στην εικονική κι επαυξημένη ολογραμματικη πραγματικότητα που σύντομα έρχεται. Σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες
    πειραματικές γονιδιακές θεραπείες (κομψά εμβολιασμούς) δε θα υπάρχει δυνατότητα διαφυγής από το γήινο MATRIX.

  2. Γιατί δεν σχολιάζουν οι νεαροί σας σχολιαστές που γελάνε με τις πέτρες ενώ θα πρεπε να γελάνε με τα χαλιά τους; Ο καμπούρης την καμπούρα του δεν την βλέπει. Οι περισσότεροι νέοι αυτά τα χάλια έχουν. Γιατί άλλο να είσαι κάποιας ηλικίας και να χεις την δουλειά σου και να παίζεις ένα παιχνίδι. Και άλλο να είσαι 20, 25 και να είσαι ένα ζόμπι και μισό. Δεν κάνει αυτή η ζωή μικρότερη ζημιά από τα ναρκωτικά. Δεν ξέρουν τι σημαίνει ανθρώπινες σχέσεις. Ούτε συζήτηση για ερωτική σχέση. Νομίζουν ότι το πήδημα είναι και σχέση. Έχουν μηδενική κοινωνικοποίηση , ούτε ξέρουν να συμπεριφερθούν. Είναι εγωκεντρικά μονόχνωτα ζόμπι. Και δεν ευθύνεται η καραντίνα. Από πριν έτσι ήταν όλα τα νεαρά άτομα που μας @@@@ στο ίντερνετ με την μαλακία που τους δέρνει!

Comments are closed.