Αν παρατηρήσετε στη φέτα σας μικρές τρύπες πετάξτε την αμέσως!

Κοινοποίηση:
feta1

Η φέτα είναι το εθνικό μας τυρί, το συνοδεύουμε με σχεδόν όλα μας τα πιάτα και σχεδόν όλοι το λατρεύουμε. Είναι πολλά όμως αυτά που αγνοούμε για το αγαπημένο μας τυρί όπως και αυτά που πρέπει να προσέξουμε τόσο κατά την αγορά του αλλά και την κατανάλωση και την σωστή του αποθήκευση.

Ελέγξτε το χρώμα και την όψη της. Αυτό που ψάχνουμε είναι ένα καθαρό λευκό. Το υποκίτρινο θολό χρώμα δεν είναι καλό στοιχείο. Αποφύγετε τυριά με πολλές σχισμές ή τρύπες.
Αφεθείτε στο παιχνίδι της υφής. Ζητάμε μια αίσθηση ολοκληρωμένη και στιβαρή, χωρίς περιττά τριψίματα. Όταν δαγκώνουμε, η φέτα πρέπει να λιώνει ομαλά και ευχάριστα στο στόμα, αφήνοντας μια απολαυστική αίσθηση ποιότητας και πληρότητας.

Εμπιστευθείτε την όσφρηση και τη γεύση σας. Ένα καλό προϊόν θα έχει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα ‒ η δυσάρεστη οσμή δεν είναι ο καλύτερος οδηγός ποιότητας. Στο στόμα αναζητήστε ισορροπημένη γεύση, όπου το όξινο στοιχείο θα υπερτερεί ελαφρά, χωρίς να αφήνει δυσάρεστη επίγευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: