Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς – Τι φοβούνται για τα self tests – Κραυγή αγωνίας: «Η ψυχολογική κατάσταση των μαθητών είναι τραγική και αυτό θα βγει και στις πανελλαδικές»

Κοινοποίηση:
panelladikes (9)

Την ημερομηνία ανοίγματος των σχολικών τάξεων αναμένουν γονείς και εκπαιδευτικοί που εκφράζουν αμφιβολίες για την ορθή χρήση των self tests, αλλά και τον φόβο τους να μην νοσήσουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου καθώς πλησιάζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Κορυφώνεται η αγωνία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που αναμένουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το πότε θα ανοίξουν και πάλι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με τη χρήση των self tests και προβληματίζονται κατά πόσο θα καταφέρουν να θωρακιστούν έναντι του 3ου κύματος της πανδημίας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει τις αμφιβολίες της για τη χρήση των συγκεκριμένων τεστ αν και όπως επισημαίνει ήταν πάγιο αίτημα της, ο επαναλαμβανόμενος έλεγχος.

«Η συζήτηση οργανωμένα σε επίπεδο εκπαίδευσης δεν έχει γίνει. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε τις αμφιβολίες μας για διάφορα πράγματα που ακούμε. Αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι ήταν πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας ο επαναλαμβανόμενος έλεγχος της. Δεν είμαστε αντίθετοι στα self tests, αλλά έχουμε αμφιβολίες για τον τρόπο υλοποίησής. Δηλαδή κατά πόσο θα έρχονται οι γονείς και οι μαθητές και θα μας δίνουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να νιώθουμε κι εμείς ασφαλείς και γενικά να νιώθει ασφαλής η μαθητική κοινότητα» δήλωσε σε πόρταλ ο πρόεδρος της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Τάσος Σαρδέλης.

Ένα άλλο θέμα που προβληματίζει τους εκπαιδευτικούς είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν «σε περίπτωση άρνησης πραγματοποίησης self test από κάποιους» τονίζοντας ότι αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στους εκπαιδευτικούς και όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις τάξεις, υπό τον φόβο να μην ασθενήσουν λίγο πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις την ώρα που η χώρα βρίσκεται μεσούντος του 3ου κύματος της πανδημίας.

Ο κ. Σαρδέλης τόνισε ότι άλλοι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν πρέπει να επιστρέψουν καθώς έχουν ολοκληρώσει την ύλη μέσα από την τηλεκπαίδευση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να γυρίσουν προκειμένου να δουν από κοντά τα παιδιά πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές. Ορισμένοι καθηγητές παρατηρούν, μάλιστα, ότι «αρκετοί μαθητές της Γ΄ Λυκείου ήδη δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση είτε από κόπωση» είτε επειδή έχουν ρίξει όλο το βάρος στα μαθήματα των φροντιστηρίων.

«Ο φόβος της νόσησης των μαθητών έχει εκφραστεί και από γονείς κι από συναδέλφους. Είναι ένα πολύ δύσκολο παζλ» κατέληξε ο κ. Σαρδέλης.

«Μας προβληματίζει αν κολλήσουν κορονοϊό»
Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για τα self tests ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, τονίζοντας ότι δεν ακούστηκαν τα μετά προστασίας που είχαν προτείνει από την αρχή της πανδημίας «για αποστάσεις και τάξεις των 15 μαθητών».

«Στην αρχή, μας έκαναν βοηθούς εκπαιδευτικών, μετά μας έκαναν λίγο βοηθούς χρήστες υπολογιστών τώρα θα μας κάνουν βοηθούς ιατρικού προσωπικού. Αυτό εμείς που ζητούσαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας -δηλαδή υποχρεωτικά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές- έρχεται και το φέρνει στα μέτρα η κυβέρνηση σήμερα, χωρίς όμως να εξασφαλίζει ότι αυτό θα γίνεται από ειδικό προσωπικό. Περνάει ως ατομική ευθύνη κι αυτό το μέτρο» τόνισε ο κ. Κοκονός προσθέτοντας ότι τα self tests δημιουργούν ένα επιπλέον άγχος στους μαθητές και τους γονείς.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου υποστήριξε ότι η ψυχολογική κατάσταση των μαθητών είναι «τραγική» και ότι «αυτό θα βγει και στις πανελλαδικές».

«Η κατάσταση με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου είναι τραγική. Τα ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν με όλο αυτό τον εγκλεισμό, με την αδυναμία να έρθουν σε επαφή με τους δασκάλους τους ή με τους φίλους τους είναι τρομακτικά και θα τα δούμε ως αποτύπωμα και στις πανελλήνιες εξετάσεις. Θεωρούμε ότι εδώ η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν πήρε κανένα μέτρο. Άφησε στο έλεος της ατομικής ευθύνης και του κάθε γονιού πώς θα διαχειριστεί τις πανελλήνιες και ταυτόχρονα έφερε και νέο νομοσχέδιο που εφαρμόζεται από φέτος και το οποίο βάζει περισσότερα εμπόδια στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, κι αν κολλήσουν κορονοϊό τα παιδιά και πώς θα φτάσουμε στις πανελλαδικές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. πολύ απλά θα σταματησουν από το σχολείο τι θα κάνουν θα το πάρουνε πίσω

  2. Υποχρεωτικά self test τώρα,υποχρεωτικά εμβόλια και πιστοποιητικά σε λίγο. Στο Ισραήλ και στο ΗΒ τρέχουν.

  3. ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  4. Ο κ. Σαρδέλης τόνισε ότι άλλοι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν πρέπει να επιστρέψουν καθώς έχουν ολοκληρώσει την ύλη μέσα από την τηλεκπαίδευση…….σοβαρα ρε μεγαλε?ας ειναι καλα τα φροντιστηρια και οι γονεις που εχουν ματωσει για να πληρωνουν……επιστολη σε αυτους τους καθηγητες οτι απολυονται πρωτοι……οι υπολοιποι σιγα σιγα…..αυτες ειναι τομες….

  5. Αντιδράσεις από γονείς και εκπεδευτικους; από σιλογους γονέων δεν βλέπουμε τπτ, δεν σιμφερη στους προέδρους μιπος;

    1. ρε μεγάλε όλα τα γράφεις με ι σαν το κικιρίκου…έλεος 😂😂😂

      1. Τού ξέφυγαν οι “αντιδράσΕΙς” καί οι “γονΕΙς”.

Comments are closed.