Αντίστροφη μέτρηση: Σε επιφυλακή τέθηκαν Ρώσοι Πεζοναύτες & Aλεξιπτωτιστές

Κοινοποίηση:
sdvd

Oι Ρώσοι πεζοναύτες που βρίσκονται κοντά στο Στενό του Κερτς, το Αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη  καθώς και άλλες ρωσικές δυνάμεις (VDV) τέθηκαν πριν λίγες ώρες στο υψηλότερο επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την Διοίκηση του Ουκρανικού Στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός Στόλος εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για την Θάλασσα του Αζόφ με προειδοποίηση για “πραγματικά πυρά λόγω ναυτικής εκπαίδευσης”. Δυτικές πηγές σημειώνουν πως δεν πρόκειται για άσκηση ρουτίνας.

Ουκρανία: “Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκαν δυνάμεις Ρώσων Πεζοναυτών”

Ουκρανοί στρατιωτικοί Αξιωματούχοι, ανέφεραν πως αρκετές ρωσικές Μονάδες στην Κριμαία βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας μεταξύ των οποίων και οι Δυνάμεις Πεζοναυτών.

Προσθέτουν επίσης πως “παρατηρήθηκε αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας και σε άλλους σχηματισμούς των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε διαφορετικά σημεία στρατιωτικής ανάπτυξης. Η Ουκρανία εντόπισε ανάπτυξη της ρωσικής Εθνικής Φρουράς” κάτι που είχε αποκαλύψει το WarNews247 εδώ και ημέρες.

«Τμήματα του ρωσικού στρατού του έχουν φτάσει σε πλήρη πολεμική ισχύ και φαίνεται να βρίσκονται στα τελευταία στάδια ετοιμότητας για στρατιωτική δράση, εάν το Κρεμλίνο δώσει διαταγή” σύμφωνα με εκτίμηση της ανώτατης διοίκησης του ουκρανικού στρατού.

“Η Ρωσία μετέφερε τις τελευταίες δύο εβδομάδες επιπλέον 10.000 στρατιώτες στην Κριμαία, πεζικό και Αλεξιπτωτιστές.

Έχει θέσει τις ειδικές δυνάμεις σε πολεμική ετοιμότητα. Σύντομα η Ρωσία θα είναι έτοιμη για επιχειρήσεις κατά μήκος των 800 μιλίων των ανατολικών και Νοτιο-ανατολικών συνόρων της Ουκρανίας.

Έχουν στηθεί νοσοκομεία, Κέντρα Διοίκησης και Ελέγχου, στοιχεία Ηλεκτρονικού Πολέμου».

Ουκρανοί αξιωματούχοι παρακολουθούν τώρα τις κινήσεις έξι ρωσικών αποβατικών σκαφών ικανά να μεταφέρουν άρματα μάχης και στρατεύματα. Η Ρωσία τα έστειλε από τον Στόλο Βαλτικής και τον Βόρειο Στόλο της για ασκήσεις στη Μεσόγειο.

«Είναι μια τεράστια ομάδα επίθεσης», είπε ο Ihor Kabanenko, απόστρατος ναύαρχος του Ουκρανικού Ναυτικού. «Δεν έχουμε αρκετές δυνατότητες στη θάλασσα για να ανταποκριθούμε επαρκώς σε μια τέτοια ρωσική ανάπτυξη».

Αεροσκάφη Su-25 εγγύς υποστήριξης στην Λευκορωσία

Παράλληλα, η Ρωσία μετέφερε από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια στην Λευκορωσία, μια ολόκληρη Μοίρα αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης Su-25SM για την υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων.

Τα αεροσκάφη προέρχονται από το 18ο Αεροπορικό Σύνταγμα των Φρουρών και τις αεροπορικές βάσεις Chernigovka και Primorsky Krai.

Η μεταφορά ρωσικών αεροσκαφών Su-25 στην Λευκορωσία δεν είχε ανακοινωθεί. Πρόκειται για αιφνιδιαστική εξέλιξη.

Μετασταθμεύουν Σμήνη ρωσικών ελικοπτέρων

Ταυτόχρονα, η Ρωσία μετασταθμεύσει ελικόπτερα Ανατολικά της Ουκρανίας στο Ροστόφ και προς την Κριμαία στις ανατολικές περιοχές κοντά στην Θάλασσα του Αζόφ.

Σύμφωνα με βίντεο που έχει στην διάθεση του το WarNews247 και μπορεί να δείτε, η Μόσχα μετέφερε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52, Mi-28N Havoc, τουλάχιστον επτά ελικόπτερα Mi-24/35 Hind, ελικόπτερα Mi-8AMTSh Hip και μεταφορικά Mi-26 στην Κριμαία από το 55ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα Ελικοπτέρων στο Korenovsk.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 50 τακτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και άλλος εξοπλισμός από την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια. Τα ελικόπτερα Ka-52 φέρουν Igla-V MANPADS, Vikhr-1 και Ataka ATGM, and ρουκέτες 80mm S-8.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στην περιοχή Leningrad ξεκίνησαν ασκήσεις αεροσκαφών για μεταφορά των αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Στις ασκήσεις πήραν μέρος όλων των ειδών τα αεροσκάφηAn-12, An-26, An-30 και Tu-134.

Ανησυχία ΗΠΑ – Αιφνιδιαστική πτήση Ε-8 της USAF 

Τα μεσάνυχτα στις 00.53 τοπική ώρα, η USAF έστειλε για πρώτη φορά αεροσκάφος E-8 JSTARS (Joint Strike Target Attack Radar System) στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν μετακινήσεις ρωσικών δυνάμεων με την κάλυψη της νύχτας.

Το αεροσκάφος E-8C με την κωδική ονομασία “REDEYE6” αναγκάστηκε να μείνει πολύ ώρα στην περιοχή σαρώνοντας τα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας. Αεροσκάφος KC-135 το ανεφοδίασε στον αέρα για να συνεχίσει την αποστολή του.

ΠΗΓΗ: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Την πατησαν οι Ουκρανοι…Μητσοτακη , μην τολμησεις να στειλεις εστω κι εναν Ελληνα στρατιωτη κατα της Ρωσιας , τo κριμα στο λαιμο σου…

Comments are closed.