Ανοίγουν αύριο μετά από μήνες τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια – Υποχρεωτικά τα self-tests

Κοινοποίηση:
τεστ

Σε τροχιά ταχύρρυθμου ανοίγματος δραστηριοτήτων μετά το πολύμηνο lockdown έχει μπει η Ελλάδα. Από αύριο επιστρέφουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στη διά ζώσης εκπαίδευση με τη χρήση μάσκας και τα self-tests να είναι απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι τα σχολεία να μην ξανακλείσουν και να διενεργηθούν ομαλά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν στις 14 Ιουνίου.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια ανοίγουν έπειτα από τρεις μήνες την ώρα που οι μαθητές των Λυκείων έχουν επιστρέψει ήδη στις τάξεις τους.

«Πράσινο φως» δόθηκε και για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από τις 10 του μήνα ωστόσο κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Με self-tests στις τάξεις

 Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις τάξεις μόνο με αρνητικό self-test.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα και το αποτέλεσμα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με σχετική ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη θα διατίθενται τα self-tests στην εκπαιδευτική κοινότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν προλάβει να τα προμηθευτούν.

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να κάνουν self – test θα έχουν μείωση στον μισθό τους.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα», ωστόσο γονείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας επισημαίνουν πως υπάρχει συνωστισμός στις τάξεις.

Νωρίτερα φέτος η νέα χρονιά

Ο εμβολιασμός, τα self-tests, αλλά και ο δείκτης θετικότητας που δείχνει να μειώνεται, είναι τα τρία στοιχεία που συνέβαλαν στην επαναλειτουργία των σχολείων.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι σχολικές μονάδες να μην ξανακλείσουν και να διενεργηθούν ομαλά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα η νέα σχολική χρονιά φαίνεται πως θα ξεκινήσει νωρίτερα φέτος.

Μια εβδομάδα αργότερα ξεκινούν οι πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Από Σεπτέμβριο άλλο πράμα θα είναι υποχρεωτικό.
    Α ρε κινεζικε πυραυλε γιατί έπεσες εκεί που δεν έπρεπε.Μια ευκαιρία είχαμε , πάει.

Comments are closed.