Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα – Σε ποια άτομα θα χορηγούνται

Κοινοποίηση:
ΜΕΘ

Ανοίγει σήμερα, Πέμπτη, η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα, όπως ανακοίνωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την πορεία της πανδημίας.
Η Μίνα Γκάγκα, αναφέρθηκε ακόμα στην προτεραιοποίηση που έχει γίνει σχετικά με το ποιοι ασθενείς θα μπορούν να πάρουν πρώτοι την αγωγή, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως είναι καλύτερα να προλαβαίνουμε, παρά να θεραπεύουμε.

«Ξεκινάμε με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Ανοίγει η πλατφόρμα σήμερα, θα βγει δελτίο Τύπου από το υπουργείο σήμερα, αργότερα, οπότε θα αρχίσει η διάθεση σε 10 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και ανάλογα με το πως θα προχωρήσουμε μπορεί να ανοίξουν και άλλα νοσοκομεία ώστε να είναι κοντά στους ασθενείς.

Ξεκινάμε με τα νοσοκομεία που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία. Με μια ομάδα που θα ελέγχει όλα τα αιτήματα της πλατφόρμας, μια πενταμελή ομάδα από γιατρούς που θα ελέγχουν όλα τα αιτήματα με βάση την προτεραιοποίηση που θα έχει δοθεί, έτσι θα έχουμε ακόμα ένα μέτρο στη φαρέτρα μας. Οι δόσεις πανευρωπαϊκά είναι περιορισμένες και η νόσος εξακολουθεί να είναι η νόσος και είναι πάντα καλύτερα να προλαβαίνουμε από το να θεραπεύουμε.
Τα κριτήρια είναι ασθενείς ανοσοκατασταλμένοι, που έχουν μεταμοσχευθεί, που πάσχουν από νεοπλασίες αίματος, που κάνουν χημειοθεραπεία έχουν μπει επίσης η εγκυμοσύνη στο τρίτο τρίμηνο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης η διαλογή μεταξύ των ανθρώπων γινόταν με το που κατέβαιναν από το τραίνο – ή καταναγκαστικά έργα ή θάλαμος αερίων. Τώρα επιτροπή θα επιλέγει ποιός θα πάρει τα μονοκλωνικά αντισώματα και ποιος όχι. Δηλαδή μια επιτροπή θα αποφασίζει ποιος θα θεραπευτεί άμεσα και ποιος όχι. Από οτι φαίνεται ο Ναζισμός δεν τελείωσε.

Comments are closed.