Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το Boeing που έπεσε: “Φλεγόμενες βαλίτσες και ρούχα έπεφταν από τον ουρανό.”

Κοινοποίηση:
ethiopianairlines_boeing_crash2-768x538

Μια τραγωδία με 157 νεκρούς. Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν απαντήσεις, τις οποίες ελπίζουν να δώσει τα μαύρα κουτία που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (11.03.2019). Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ένα αεροπλάνο Boeing 737 MAX 8 συντρίβεται μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Αυτή τη φορά στην Αιθιοπία. Πριν 120 μέρες, η τραγωδία είχε συμβεί στην Ινδονησία.

Ο Γκεμπεγέχου Φικάντου είδε την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Την ώρα της συντριβής του Boeing μάζευε ξύλα από το βουνό, μαζί με άλλους ντόπιους. Ξαφνικά, είδε το μοιραίο αεροπλάνο να πέφτει, κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και βγάζοντας πυκνούς καπνούς από το πίσω μέρος. «Ήμουν εκεί κοντά όταν είδα ένα αεροπλάνο να πλησιάζει το βουνό, πριν κάνει στροφή, με πολύ καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του και να συντρίβεται σε εκείνο το σημείο. Ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ. Φλεγόμενες βαλίτσες και ρούχα έπεφταν από τον ουρανό. Το αεροπλάνο στροβιλιζόταν καθώς έπεφτε, πολύς καπνός έβγαινε από το πίσω μέρος και έκανε έναν εκκωφαντικό, περίεργο θόρυβο πριν συντριβεί», είπε ο 25χρονος Αιθίοπας στο CNN.

ethiopianairlines_boeing_crash-768x501

Βρήκαν τα μαύρα κουτιά

Απαντήσεις στα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας θα ίσως δώσει το «μαύρο» κουτί του μοιραίου Boeing, που εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας (11.03.2019), όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας. Οι αρχές ελπίζουν ότι ο καταγραφέας πτήσης θα δώσει απαντήσεις για το τι έγινε στα λίγα λεπτά από την απογείωση έως τη συντριβή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Associated Press, το «μαύρο» κουτί έχει υποστεί σημαντική ζημιά και δεν είναι σαφές αν θα μπορέσει τελικά να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: