Ανάλυση ΣΟΚ Σωτήρη Δανέζη: «Θεατρικό» το χτύπημα του Ιράν για να μην προκαλέσει τον Τραμπ

Κοινοποίηση:
danezis

Στη Μέση Ανατολή υπάρχουν περισσότεροι από 65.000 Αμερικανοί στρατιώτες, έτοιμοι να απαντήσουν.

Όσο περνούν οι ώρες πληθαίνουν οι φωνές αλλά και οι αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η πυραυλική επίθεση ήταν μια «θεατρική» επίθεση. Η ιρακινή κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Δανέζη για το OPEN, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη την προειδοποίησε για τους στόχους των επιθέσεων. Ότι δηλαδή θα χτυπήσει ιρακινές βάσεις, ώστε να απομακρυνθεί το ιρακινό προσωπικό των βάσεων.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Δανέζη, είναι παράδοξο ότι δεν σημειώθηκε ούτε ένας τραυματισμός από το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων. Το ερώτημα είναι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN, πώς ενώ είχαμε ένα βομβαρδισμό από 22 βαλλιστικούς πυραύλους και δεν είχαμε καμία απώλεια από τους 1.500 Αμερικανούς και συμμάχους στρατιώτες που βρίσκονται στη βάση Αλ Ασαντ, 165 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης και τους άλλους 3.600 που βρίσκονται στη βάση κοντά στο Ερμπιλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το σενάριο αυτό, σύμφωνα με τον Σωτήρη Δανέζη, φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Οτι δηλαδή το Ιράν έκανε ένα χτύπημα μόνο για να προκαλέσει. Αρκετό δηλαδή για να κατευνάσει τα οργισμένα πλήθη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και αρκετά δυνατό για να στείλει ένα μήνυμα στους Αμερικανούς, αλλά χωρίς να προκαλέσει την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως, σε συναγερμό τέθηκαν οι Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή μετά τις ιρακινές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, όπως μπορείτε να δείτε από τον χάρτη που παρουσιάζει το OPEN TV ότι στη Μέση Ανατολή βρίσκονται 65.406 στρατιώτες, έτοιμοι να αντιδράσουν σε περίπτωση που απειληθούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τον στρατηγό μάλλον τον “φάγανε” -εκ πρώτης- σε συνεργασία οι Ιρανοί με τους Αμερικανούς γιατί τους “είχε μπει στο μάτι” με τη δύναμη που είχε αποκτήσει και το λαϊκό έρεισμα που είχε στο Ιράν!!! Τελευταία είχε γίνει και σταρ των social media και των Μ.Μ.Ε. προαλείφοντας τη θέση του στην ηγεσία της χώρας!!! Ίσως αυτό επίσπευσε τη διαδικασία!!! Όλους τους “βόλεψε” ο θάνατος του!!! Το είπε κι ο Τράμπ(ας) εξάλλου σε δημόσιο λόγο του (κι από μικρό και από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια)!!! Τα πράγματα ποτέ δεν είναι όπως φαίνονται και όπως έχει γραφτεί παλαιότερα, αρκετοί “υψηλά ιστάμενοι” Ιρανοί έχουν τραπεζικές καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, όπως κι ότι η Χεζμπολάχ χρηματοδοτείται και κατευθύνεται από τη CIA!!! Ίδωμεν -άν ποτέ-!!!

Comments are closed.