Αμερικανοί και Ουκρανοί τα γυρνάνε: Δεν μπορεί να νικηθεί ο ρωσικός στρατός

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει ότι οι απώλειες ορισμένες ημέρες έφθασαν τους 1.000 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες… ενώ κατά μέσω όρο χάνει 350-400 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες

Τα δεδομένα είναι συγκλονιστικά, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την νικηφόρα προέλαση καταλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερο μέρος του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία…
Ταυτόχρονα ο ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει ότι οι απώλειες ορισμένες ημέρες έφθασαν τους 1.000 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες… ενώ κατά μέσω όρο χάνει 350-400 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει την στρατηγική της Δύσης.
Οι μεν αμερικανοί θεωρούν ότι οι αναφορές ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει την Ρωσία είναι εσφαλμένη και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, οι δε ευρωπαίοι κυρίως Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία βλέποντας την μεγάλη ζημιά στις οικονομίες που προκαλεί ο παρατεταμένος πόλεμος πιέζουν τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο να… ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρωσία… για να επέλθει συμφωνία ειρήνης…

Οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι οι ρώσοι καταγράφουν εμφανή κέρδη

Μια έρευνα-βόμβα στο NBC αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Biden ζήτησε από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, να μην κλιμακώσουν την ένταση με την Ρωσία δημιουργώντας ψευδείς προσδοκίες μεταξύ των συμμάχων.

Μετά το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken και του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin στα τέλη Απριλίου στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Zelensky, η βασική ρητορική των Αμερικανών ήταν ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δουν τις δυνάμεις της Ουκρανίας να «κερδίζουν» εναντίον των Ρώσων. Μάλιστα ο Αμερικανός υπουργός άμυνας είχε αναφέρει ότι «θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη σε βαθμό που να μην μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία».
Ο Biden εξέφρασε την αντίθεση του τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ακολουθούν λανθασμένη στρατηγική, καθώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και να αυξήσουν τον κίνδυνο να έρθουν οι ΗΠΑ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία».«Ο Biden ήταν δυσαρεστημένος όταν Antony Blinken και Lloyd Austin μίλησαν για τη νίκη της Ουκρανίας», αυτή η ρητορική ήταν λάθος.

Τι εκτιμούσαν οι Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματικοί; – Η Ρωσία θα κερδίσει

Όπως αποκαλύπτεται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και επιτελείς είχαν προβλέψει ότι οι Ρώσοι θα καταφέρουν να ελέγξουν τον πόλεμο και ότι παρά την αργή προέλαση θα έχουν σταθερά εδαφικά κέρδη.
Τώρα σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την εισβολή, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ότι η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη στην ανατολική και νότια Ουκρανία, καταλαμβάνοντας όλο το Donbass ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις διαμαρτύρονται για έλλειψη αρκετών όπλων και πυρομαχικών.
Η πτώση του τελευταίου ουκρανικού καταφυγίου στην επαρχία Luhansk την πόλη Severodonetsk είναι απτή απόδειξη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι η έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι θετική για τους Ουκρανούς και θεωρούν ότι ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy πρέπει να μετριάσει τη σκληρή δημόσια θέση του ότι κανένα έδαφος δεν θα παραχωρηθεί ποτέ στη Ρωσία ως μέρος μιας συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου….

Johnson: Κούραση για την Ουκρανία

Είναι σημαντικό η Βρετανία να συνεχίσει να δείχνει πως υποστηρίζει την Ουκρανία για καιρό, δήλωσε το Σάββατο (18/6/2022) ο πρωθυπουργός Boris Johnson προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «κούρασης για την Ουκρανία» καθώς ο πόλεμος δεν λέει να τελειώσει.

«Οι Ρώσοι προχωράνε σιγά – σιγά και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να δείξουμε αυτό που ξέρουμε πως είναι αλήθεια το οποίο είναι πως η Ουκρανία μπορεί να νικήσει και θα νικήσει», δήλωσε ο Johnson στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στη Βρετανία έπειτα από μια επίσκεψη στο Κίεβο.
Μερικά μέλη του Συντηρητικού Κόμματός του άσκησαν κριτική γιατί έκανε αυτό το ταξίδι αντί να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στη βόρεια Αγγλία.
«Όταν εδραιώνεται η κούραση για την Ουκρανία, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως είμαστε μαζί τους για καιρό και τους δίνουμε το στρατηγικό σθένος που χρειάζονται», είπε ο Johnson.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε απόψε (18/6/2022) μια περιοχή κοντά στην πολιορκημένη πόλη Severodonetsk και ένα μεγάλο, πορτοκαλί νέφος, υψώθηκε στον αέρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της φιλορωσικής διοίκησης του Luhansk.
Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην πόλη ή κοντά σε αυτήν.
Στο Severodonetsk, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται το εργοστάσιο χημικών Azot, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι.
Στο μεταξύ, τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.
Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει την αποθήκη στις φλόγες.
Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης Ντνίπρο, πάνω στις όχθες του ποταμού Σαμάρα, που είναι παραπόταμος του Δνείπερου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν πρόσθετες δυνάμεις για την υποστήριξη επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή Severodonetsk – Lysychansk ενώ και η ουκρανική άμυνα παραμένει υπαρκτή.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μηχανικό εξοπλισμό και οχήματα από το Svatove, κατά μήκος των ρωσικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας (GLOCs) στην περιφέρεια Luhansk, στο Starobilsk, μόλις 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Severodonetsk.
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα αναδιατάξουν εξοπλισμό από τη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv στο Donbass και δημοσίευσαν πλάνα από το ρωσικό βαρύ πυροβολικό που έφτασε σιδηροδρομικώς στο Stary Osokol της Περιφέρειας Belgorod στις 17 Ιουνίου
Ο ρωσικός στρατός έχει συγκεντρώσει τη συντριπτική πλειονότητα της διαθέσιμης μαχητικής του δύναμης για να καταλάβει το Severodonetsk – Lysychansk σε βάρος άλλων αξόνων προέλασης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιτεθούν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στην πόλη του Donetsk, αλλά επανέλαβε ότι η νέα τακτική θα απαιτήσει επιπλέον χρόνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 17 Ιουνίου.
O Putin δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ολοκληρώσουν πλήρως την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις και οι δυνάμεις αντιπροσώπων θα εντείνουν τη μάχη με πυραυλικές επιθέσεις.
O Putin προέτρεψε τις ρωσικές δυνάμεις να μην καταφεύγουν στην πλήρη καταστροφή πόλεων που στοχεύουν να «απελευθερώσουν» αν και αυτό έχει συμβεί στην Μαριούπολη και στο Severodonetsk

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. που χαθηκαν τα νεοταξιτικα τρολια που χλευαζαν εδω στο μακελειο τον πουτιν και τους ρωσους; κρυφτήκαν στο αζοτ μαζι με τους ‘ηρωες’ ουκρανους; ρε μπετοβλακες με τον μπαιτεν; αυτον εχετε ειδωλο; πατε κρατηστε του το ποδηλατο μην πεσει….χα χα χα χα

  2. Τσάμπα σκοτώνονται οι Ουκρανοί ναζιστες.

  3. Αφου τους φουσκωσαν τα μυαλα ολοι αυτοι οι δυτικοι παραμυθιαζοντας τους οτι θα νικησουν, τωρα τα..μπαταρουν τα πραγματα!!!!! Αυτη η μαριονετα που το παιζει προεδρος της Ουκρανιας τελικα δεν θα εχει καλο τελος, κατα τα αλλα ζηταει συνεχως οπλα, ενω η χωρα του καταστρεφεται, αυτος κοιταει μην χασει την καρεκλα του!!!!!!? Τρεχουν και τον επισκεπτονται και οι ανεκδιηγητοι υποτακτικοι των ΗΠΑ και αυτος νομιζει οτι ψηλωσε ….δυο μετρα!!!!!!!! Να ετρεχαν ετσι οι υποκριτες και για την Κυπρο!!!!!!!!

  4. Τι ανθρωποι ειν οι Ουκρανοι? Αδερφε ητανε νεοπλουτα ναζιστοκομμουνια απο ποιος ξερει τι οικονομικες πηγες για να σου λυσω την απορια με υπερκαβαλημενο καλαμι! Μαζι με τις χιλιαδες γοβατα παλιοτομαρα την πληρωσε κι ο αθωος κοσμακης@
    Αξιοι της τυχης τους δυστυχως γι αυτους!

  5. Δεν φταίνε οι Ουκρανοί, φταίει ο βλάκας ο Ζελές, τα ΝΑΤΟικά περιττώματα και το κακό συναπάντημα… Άντε να συνθηκολογήσουν, να σωθούν κι αυτοί αλλά κυρίως να σωθούμε κι εμείς!!!

  6. Γατακια…………πουστ@ακια…….!! Φατε την και ναναι……….. Πουτιν!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Τι άνθρωποι είναι αυτοί οι Ουκρανοί που δεν θαβουν ούτε τους νεκρούς τους?

Comments are closed.