Αμερικανίδα, 105 ετών, που ξεπέρασε τον κορωνοϊό, αποκαλύπτει το μυστικό μακροζωίας της

Κοινοποίηση:
stafides

Η Αμερικανίδα Lucia DeClerck κατάφερε σε ηλικία 105 ετών όχι μόνο να νικήσει τον κορωνοϊό, αλλά να περάσει και το διάστημα της ασθένειας της χωρίς να εμφανίσει συμπτώματα.

 

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή της που επιβιώνει από μία πανδημία, καθώς είχε ζήσει και το ξέσπασμα της Ισπανικής γρίπης το 1918. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν πρόκειται για μία τυχαία περίπτωση ασθενή που ανάρρωσε και όπως είναι φυσικό, όλοι αναρωτιούνται ποιο είναι το μυστικό μακροζωίας της.

Η ίδια δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο 6ABC ότι το μόνο που κάνει είναι να προσεύχεται και να μην τρώει junk food. Ωστόσο, η εγγονή της Shawn Laws O’Neil, ανέφερε ότι υπάρχει και κάτι ακόμη που έχει βοηθήσει σημαντικά τη γιαγιά της να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της και δεν είναι άλλο από ξανθές σταφίδεσ που έχουν μουλιάσει σε… τζιν. «Λέει ότι αυτές την έχουν σώσει από το να εμφανίσει ασθένειες», είπε η O’Neil.

Η 105 ετών Lucia DeClerck λοιπόν, ξεκινάει πάντα τη μέρα της με μια μερίδα από 9 σταφίδες μουλιασμένες σε αλκοόλ. Όσο για τη συνταγή της. Απλά γεμίζει ένα βάζο με σταφίδες και τζιν, το αφήνει στην άκρη για να μουλιάσουν για 9 μέρες και στη συνέχεια κάθε πρωί τρώει και από 9 σταφίδες.

Και η νύφη της DeClerck είχε να αποκαλύψει ένα ακόμη «γιατροσόφι» της, που επίσης βασιζόταν στο τζιν και έμοιαζε με ρόφημα από χυμό αλόης, μηλόξοδο τζίντζερ και λίγο τζιν, χωρίς όμως να έχει να δώσει ακριβή συνταγή. Δεν ξέρουμε αν λίγο τζιν την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, πάντως στην περίπτωση της εκατοντάχρονης Lucia DeClerck φαίνεται ότι τα αλκοολούχα σνακ της, δεν της έχουν βγει σε κακό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτό το έγραψα κατά λάθος εδώ. Προορίζονταν για το άρθρο με το τσιπακι που πήρατε από αυτόν

  2. Τα ακούς κυρ Τσιόδρα! Και κ. ΜΠΟΥρδεΛΑ που θέλετε να μας τρυπατε τρεις φορές το χρόνο;;; Κακο χρόνο να χετε!!

Comments are closed.