Αλεπού βγήκε βόλτα στην Ακρόπολη (βίντεο)

Κοινοποίηση:
ΑΛΕΠΟΥ

Ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα κατέγραψε χρήστης του TikTok ο οποίος απαθανάτισε μια αλεπού να κάνει βόλτες στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη.

Αν και αλεπούδες έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής, εντούτοις το θέαμα του συγκεκριμένου ζώου στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί εντύπωση.

@mariettafotinou Πολύ λογικό να βρεις αλεπού κάτω από την Ακρόπολη …. #αθηνα #ακροπολη #αλεπου ♬ πρωτότυπος ήχος – Marietta Fotinou

Σχολιαστές του συγκεκριμένου βίντεο ζητούν να ενημερωθούν φιλοζωικές οργανώσεις καθώς, όπως επισημαίνουν, η αλεπού δεν θα επιβιώσει στο εχθρικό για άγρια ζώα περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας.

Άλλοι σχολιάζουν ότι οι εικόνες αυτές είναι αποτέλεσμα της πείνας που νιώθουν τέτοια ζώα επιλέγοντας να «κατέβουν» σε κατοικημένες περιοχές προκειμένου να βρουν φαγητό.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για εικόνες που δεν συναντά κανείς συχνά στο κέντρο της Αθήνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. και λιοντάρια θα βγουν αν δεν πέσει σύντομα ο μιζοκούλης θα πεθάνουμε όλοι

  2. Κουλαρα σαν υπαιτιος εν ονοματι των μερκελογεννητριων να παρεχεις φιλοξενια στους “φιλους επισκεπτες” οπως το αλεπουδακι!
    Πολυ “οικολογος” “πρασινη αναπτυξη” μας προεκυψες δοσιλογε!

  3. Εμ, βέβαια, αφού κατέκαψαν όλες τις δασώδεις περιοχές της Αττικής ( Πάρνηθα, Πεντέλη, Βίλια, Υμηττός κ.λ.π.) που ήταν ο τόπος της άγριας ζωής, άρχισαν να εμφανίζονται στις κατοικημένες περιοχές, αλεπουδάκια, σκατζοχοιράκια, λαγουδάκια και αγριοπούλια γιά να βρούν φαγητό. Φυσικό επακόλουθο της καταστροφής είναι αυτό το φαινόμενο.

Comments are closed.