Αλεξανδρούπολη: Γέμισε με αμερικανικά Abrams και Bradley το λιμάνι! (ΦΩΤΟ) – ΔΕΙΤΕ και ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Κοινοποίηση:
00000000-2

Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ακόμη μία μεταφορά χερσαίων στρατιωτικών τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με τα δυο μεταγωγικά πλοία που κατέπλευσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το φορτηγό πλοίο Leroy A. Mendonica ξεφόρτωσε αρχικά μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προς υποστήριξη της ανάπτυξης της Ομάδας Μάχης της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 4ης Μεραρχίας Πεζικού. Ακολούθησε το “ARC INDEPENDENCE” που αναμένεται να μείνει μάλιστα έως τις 25 Μαρτίου, αφού θα φορτώσει επίσης υλικό που θα μεταφέρει πίσω στις ΗΠΑ.

Η εκφόρτωση έγινε στο πλαίσιο της 9μηνες ανάπτυξης του 3ου ABCT ως εκ περιτροπής στρατεύματος. Το 3ο ABCT ενισχύθηκε από πολλές μονάδες για να συμπεριλάβει το 839ο Τάγμα Μεταφορών της 598ης Ταξιαρχίας Μεταφορών, την 21η Διοίκηση Συντήρησης Θεάτρου και τους εταίρους της χώρας υποδοχής που συντόνισαν τις λιμενικές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν την επιτυχή άφιξη και προετοιμασία του 3ου ABCT για την εν συνεχή υποστήριξη στο ευρωπαϊκό θέατρο.

Πάνω από 3.000 κομμάτια εξοπλισμού και βαρέων οχημάτων εκφορτώθηκαν μέσω Αλεξανδρούπολης και προωθήθηκαν οδικώς και μέσω τρένου προς την ανατολική Ευρώπη, παρακάμπτοντας τα στενά των Δαρδανελίων.

Μεταξύ άλλων από το πλοίο εκφορτώθηκαν άρματα μάχης M1A2 Abrams, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) M2 Bradley καθώς και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα υποστήριξης JLTV

«Βράζουν» τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία

«Βράζουν» τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, με το τηλεοπτικό δίκτυο ODA TV να μεταδίδει ότι «Η Αλεξανδρούπολη, που έχει τραβήξει τα βλέμματα καθώς τα πλοία αγκυροβολούν το ένα μετά το άλλο, μεταφέροντας αμερικανικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, πήρε το παρατσούκλι “Σούδα του Βορρά” από τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Η New York Times σε ειδικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε τον Αύγουστο του 2022, χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως “το κέντρο των αμερικανικών όπλων”, το οποίο ανακατασκευάστηκε από τον αμερικανικό στρατό προκειμένου να φέρει περισσότερα φορτία».

Η εφημερίδα Yeni Akit γράφει: «Τα άρματα μάχης M1A2 Abrams και τα τεθωρακισμένα οχήματα M2 Bradley, του νέου αμερικανικού φορτίου που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία είναι περισσότερα από 100, προσέλκυσαν ιδιαίτερη προσοχή. Ενώ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πλέον μια πηγή υπερηφάνειας».

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ για ΜΑΚΕΛΕΙΟ – Κώστας Θεοχαρίδης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. μπιτε σκυλοι αλεσται και αλεστικα μην δινεται ντζαμπα η Κουλα τους εχει διαθεση μια ολοκληρη χωρα

  2. ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ!

  3. Βλαδιμηρε το βλεπεις δορυφορικα το…σηριαλ πιστευω! Καημενη….Αλεξανδρουπολη… Σουδα του Βορρα τι σου μελε να παθεις!
    Οχι τιποτα αλλο θα την κοπανησουνε και οι….”επενδυτες”!

  4. Θα μας βάλει σε πόλεμο το @ρχίδι…..στο διάολο να πάει ο αρχιπ@σταρ@ς Πρωθυπουργός μας …! Κ@θ@μ@ρτ@.

Comments are closed.