Αλεξία Μπακογιάννη: Σύμβολο… σκανδάλων

Κοινοποίηση:
Alexia Bakoyannis; Athens; celebrate; celebration; celebrations; elections; Municipal elections; second round; Supporter; supporters; Αθήνα; Αλεξία Μπακογιάννη; Δεύτερος γύρος; δημοτικές; δημοτικές εκλογές; εκλογές; πανηγυρικό; πανηγυρισμοί; υποστηρικτές; υποστηρικτής;

Η κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία άνοιξε δουλειές -πολλά λεφτά, για διυλιστήρια μιλάμε- με έναν Γαλλοϊσραηλινό που έχει καταδίκες για διαφθορά και εντάλματα σύλληψης στην Ελβετία και τη Ρουμανία

Δεν θα μας ένοιαζε, αν ο τύπος στις διαπραγματεύσεις με τους Ιταλούς δεν είχε στο επιτελείο του μια γνωστή μας: την Αλεξία Μπακογιάννη. Για να το γράφουν οι Financial Times, δεν μπορεί να είναι μπαρούφα.

Το θέμα είναι ότι όλη η υποθεση μυρίζει, εκτός από πετρέλαιο και σκάνδαλο.

Επειδή πρόκειται για το ευρύτερο Μητσοτακαίικο, καλό είναι να έχουμε το νου μας.

Εξ όσων προκύπτουν από το δημοσίευμα η κυρία –ανεψιά Πρωθυπουργού, κόρη βουλευτίνας της ΝΔ και αδελφή δημάρχου,- δεν εμπλέκεται απλώς επαγγελματικά, κάνοντας την επικοινωνιολόγο του υπόπτου.

Κατά την εφημερίδα κατέχει και μετοχές μια ενεργειακής εταιρίας στην Κύπρο. Ήταν μαλιστα ένα φεγγάρι και στο Δ.Σ. -δεν επένδυσε απλώς τις οικονομίες της…

Από τα συμφραζόμενα αναδύεται ότι ενδέχεται συμμετέχει στην ιταλική δουλειά.

Μάλιστα η κυβέρνηση του μπάρμπα της αρνήθηκε να εκτελέσει ένα ρουμανικό ένταλμα σύλληψης του πρωταγωνιστή, οπότε ισως μιλάμε για αυτό που η Φώφη Γεννηματά αποκαλούσε «Μάξιμου ΑΕ».

Η Αλεξία Μπακογιάννη ξεκίνησε από ένα ειδος δημοσιογραφίας που της επέτρεπε να κάνει και δημόσιες σχέσεις μεγάλης βιομηχανίας. Μέχρι που στο τελος έστησε δικό της μαγαζί- όχι δημοσιογραφικό ασφαλώς.

Μόνο οι μεγάλες δουλειές δεν της έλλειψαν, αφού την έχουν προτιμήσει πάντως μεταξύ άλλων:

– Εμπορική Τράπεζα, MISKO και Barilla, ΑΝΕΚ Hellenic Seaways, Unilever, όμιλος Καράτζη, Sprider Stores, όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ernst & Young, όμιλος ΡΟΚΑΣ-IBERDROLA, Euromedica, όμιλος Σφακιανάκη, ΟΠΑΠ, Ομιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, Παπαστράτος, εταιρίες που σχετίζονται με το Ελληνικό, η Fraport, αλλά και η πολυσυζητημένη σύμβαση με τον Ερυθρό Σταυρό επί Μαρτίνη.

Ακούστηκαν και φήμες για σύμπραξη με ομότεχνο της, άλλης πολιτικής δυναστείας. Η ισχύς εν τη ενώσει.

Δεν είναι ακριβώς «σύμβουλος στρατηγικής», όπως αυτοπαρουσιάζονται αυτές οι εταιρίες, αλλά « strategic partner» των πελατών της – με ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Η δραστηριότητά της – μέσα και το νταραβέρι με τον καταζητούμενο- προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή στην αντίληψη που έχουν κάποιοι γόνοι πολιτικών οικογενειών: αντι να κυνηγάς ψήφους, καλύτερα να κυνηγάς δουλειές.

Από αυτή την άποψη θα δυσκολευτεί να πείσει το πελατολόγιό της δεν διαμορφώθηκε και με τις διασυνδέσεις που εξασφαλίζει το οικογενειακο όνομα- ιδίως όταν πελάτης είναι το…δημόσιο.

Αν αυτά, μαζί με την αποκάλυψη, ότι κάποιος- μη λέμε ονόματα- της είχε φυτέψει το Predator, συνδυαστούν με τον οικογενειακό βίο της, είναι κεντρικό σύμβολο μιας δυναστείας που εκτός πολιτική και business as usual, παράγει και σαπουνόπερες…

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Μητρομανα με το Μ κεφαλαιο τωρα πως μας την βγαζει ο Μακελειος επιχειρηματια ειναι αλλο θεμα η μαμα καθαριζει για παρτι της η μαμα επενδυε και κανει την κατασταση

  2. Τον τελευταιο αντρουλι της αυτον της ΔΗΜΑΡ τον Παπαδοπουλο αφου του εσπιρε και αλλο ενα παιδι τον καταντησαι να κατουριεται πανω του τοσο καλα παιρνουσαι μαζι της ακομα τρεχει……… τωρα βρεικε εναν αλλον σαν τα μπουκαμισα αλλαζουν τους ερωτικους παρτενερ τους οι σαπιοι Μητσοτακηδες οσο η μαμα η Ντοροφακλανα παναθεμα της που να την παν τεσσερεις με πεντε τον παπα ειναι εν ζωη δεν φοβουνται τιποτε απο παντου τα παιρνουν και ξεπουλουν την χωρα

  3. Αλεξια, τι βυζαρες ειναι αυτες ρε κοριτσι μου;;;;

  4. Ασχοληθείται εσείς με τα σκάνδαλά της κι εγώ με τις βυζ@ρες της. Βλέπετε το δένδρο και χάνετε το δάσος.

  5. To ενα βυζόμπαλο είναι ασύμμετρο. Γενικώς για χωματερή

  6. Αυτή δεν είναι που παντρεύτηκε έναν σκατ….γερο συνεργάτη της μάνας της…και μάλλον τον χώρησε…

  7. Και ο μεσαίος σύζυγος της, ο χρηματιστής Βάρσος, είχε προβλήματα για παράνομη εξαγωγή χρημάτων στην Ελβετία.
    Ο παππούς της μόλις έγινε πρωθυπουργός το 1990, το πρώτο που έκανε ήταν να αναβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.
    Από διπλωματικές αντιπροσωπείες σε πρεσβείες.
    Σήμερα στην ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ, υπηρετούν τρεις Ισραηλίτες από Ελλάδα.

    1. Είναι ανάλογα με το μέγεθος των σκανδάλων και τις μίζες.

Comments are closed.