Αλέξης Τσίπρας: «Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την εξουσία»

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε κβον Ντο), Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση για την ακρίβεια, την πανδημία και τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή η Ελλάδα που μόλις βγήκε από τη χρεοκοπία ανταμώνει με την κοινωνική κρίση έχει την υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός που ασπάζεται πολιτικές που προκαλούν καταστροφή, που επιτάχυναν τις κρίσεις».

«Ούτε η πανδημία άλλαξε την πολιτική του. Μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία για να περάσει αντιλαϊκά νομοσχέδια και να δώσει χρήματα σε απευθείας αναθέσεις και να δώσει γη και ύδωρ σε ιδιωτικούς ομίλους στην υγεία» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η ακρίβεια δεν είναι γέννημα του πολέμου αλλά ήρθε πριν από αυτόν και έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κοινωνική οργή και χαρακτήρισε ιστορικό ατύχημα ότι σ’ αυτή τη συγκυρία η χώρα έχει κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.

«Η ώρα της αλλαγής έχει φτάσει. Από κάθε γωνιά της πατρίδας μας ξεπηδάει η ανάγκη για την πολιτική αλλαγή» τόνισε και διαμήνυσε ότι «είμαστε έτοιμοι πιο ώριμοι, πιο έμπειροι πιο αποφασισμένοι. Θέλουμε, ξέρουμε πως και μπορούμε».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις προτάσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ριζοσπαστικό ρεαλισμό» κάνοντας ουσιαστικά σύγκριση με το κυβερνητικό πρόγραμμα του 2015 και προχώρησε και σε αυτοκριτική.

«Κάποια από τα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε υπό το διαρκή εκβιασμό της τρόικας έθιξαν κοινωνικές ομάδες και στεκόμαστε με ενσυναίσθηση και όχι έπαρση σε όσους αναγκαστήκαμε να αδικήσουμε» είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ωστόσο ότι «η προτεραιότητα ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και το κεφάλι του ελληνικου λαού από το νερό».

«Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την εξουσία» τόνισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε εκτεταμένα και αναλυτικά στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μάλιστα έκανε ξεχωριστή αναφορά χαρακτηρίζοντας «ιστορική» όπως είπε τη Συμφωνία των Πρεσπών και μίλησε για δικαίωση σήμερα. Μάλιστα αναφέρθηκε στο Ζόραν Ζάεφ και το Νίκο Κοτζιά που κάθονταν προσκεκλημένοι στις πρώτες θέσεις του συνεδρίου και τους ευχαρίστησε «που κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον».
Κυρίως όμως συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας είμαστε περήφανοι για τον Αύγουστο του 2018 όταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και δώσαμε την ελευθερία στη χώρα και τη δυνατότητα να σχεδιάζει το μέλλον.

«Χωρίς καμία αλαζονεία, λέω σήμερα ότι είμαστε περήφανοι για την διαχείριση της εντολής του ελληνικού λαού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας, υπερασπιζόμενος μεταξύ άλλων την συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι το μήνυμά της είναι ακόμα πιο επίκαιρο λόγω του πολέμου. Μάλιστα, ευχαρίστησε από το βήμα τον Ζόραν Ζάεφ και τον Νίκο Κοτζιά.
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας: «Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την εξουσία»
Ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του έστειλε σαφές μήνυμα ενόψει των επόμενων εκλογών. «Απλώνουμε το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Να ξεπεράσουμε προβλήματα του παρελθόντος που μας πλήγωσαν. Τους καλώ λοιπόν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Εμείς είμαστε βιβλίο ανοιχτό. Ούτε αποκλείουμε αλλά ούτε και μπορούμε να περιμένουμε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Σας καλώ να ανοίξουμε χωρίς φόβο και προκαταλήψεις το κόμμα στην κοινωνία. Να γίνουμε ένα κόμμα–μικρογραφία της κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Να γίνουμε η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Γιατί πάλι σε εμάς έλαχε ο κλήρος να βγάλουμε τη χώρα και τον λαό από τα δύσκολα», ανέφερε.

Οι 5+1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Οι 5+1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα:

    1. Η προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας

2.Η ανάκτηση της εργασίας.

3.Η στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και του Αγροτικού κόσμου.

4.Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

5.Αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου.

Όλα τα ονόματα του τιμητικού προεδρείου του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Μακράκου Γεωργία – Μαθήτρια, μέλος του μαθητικού της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
· Αρίμπα Νουρ – Μαθήτρια Γ΄ Λυκείου, μέλος πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας ”Η Ενότητα”

· Μπελιά Στέλλα – Πρόεδρος των οικογενειών Ουράνιο Τόξο, μέλος της ΚΕΑ

· Μανωλάκος Βασίλης – Συνδικαλιστής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ (Cosco)

· Παπαδημητρίου Σταυρούλα – Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ & της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ

· Μανιός Νίκος – Αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα , Γραμματέας του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ)

· Ξενάκη Ζωή – Αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ)

· Παγώνης Θανάσης – Μέλος Νεολαίας ΕΔΑ & της Νεολαίας Λαμπράκη, εξόριστος

· Τουμασάτου Μαριάννα – Ηθοποιός

· Τσανακλίδου Τάνια – Καλλιτέχνιδα

· Δαμιανός Πέτρος – Δάσκαλος-Καθηγητής των σχολείων φυλακών ανηλίκων Αυλώνα

· Λυγερού Βιβή – Φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου
· Γκασούκα Δήμητρα – Μέλος του Τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

· Φυσάκης Γιώργος – Αγωνιστής της Αριστεράς, ιστορικός, ηγέτης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

· Μουσταφά Ουφούκ – Πρώην Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

· Μανωλάκος Αριστείδης – Συνταξιούχος Δημοσιογράφος, πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, αγωνιστής της Αριστεράς, ιδρυτικό στέλεχος ΠΑΜ

· Τσιόγκας Βλάσης – Αγρότης Ν. Κορινθίας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής, πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Πασίου, Γ. Γρ. Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας

· Καμμά Μαρία – Δήμαρχος Τήλου

· Κοτσακάς Αντώνης – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου, πρώην Υπουργός Αιγαίου

· Θεοδωρακοπούλου Νατάσσα – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς

· Δραγασάκης Γιάννης – Πρώην Αντιπρόεδρος κυβέρνησης, Βουλευτής Δυτικού Τομέα

· Φωτόπουλος Νίκος – Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ & εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ

· Βασιλόπουλος Θάνος – Αναπληρωτής οργανωτικός Γραμματέας ΓΣΕΕ & Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου εργαζομένων Ναυτιλίας & Τουρισμού

· Προβατάς Φώτης – πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων

· Δαρειώτης Μίμης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τι λες ρε κ@ριόλη;Τι λες ρε κάθαρμα;Τους 102 νεκρούς στο Μάτι ρε απόβλητο της σάπιας κοινωνίας είσαι περήφανος όπως τους ”διαχειρίστηκες”;;;Την Μακεδονία ρε προδότη είσαι περήφανος όπως την διαχειρίστηκες εσύ κι η συμμορία σου;Τράβα ρε σίχαμα μαζί με το κίναιδο γουρλομάτη και πνιγείτε σε κανα βοθρόλυμμα ,μην μολύνετε και τη θάλασσα με την σαπίλα σας…

  2. Τι λες ρε κ@αριόλη;Τι λες ρε κάθαρμα;Τους 102 νεκρούς στο Μάτι ρε απόβλητο της σάπιας κοινωνίας είσαι περήφανος όπως τους ”διαχειρίστηκες”;;;Την Μακεδονία ρε προδότη είσαι περήφανος όπως την διαχειρίστηκες εσύ κι η συμμορία σου;Τράβα ρε σίχαμα μαζί με το κίναιδο γουρλομάτη και πνιγείτε σε κανα βοθρόλυμμα ,μην μολύνετε και τη θάλασσα με την σαπίλα σας…

Comments are closed.