Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Οι πατεράδες που αποκλήρωσαν τα παιδιά τους

Κοινοποίηση:
1

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης, που έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2013, αποκλήρωσε την μοναχοκόρη του μέσα από δύο διαθήκες, που συνέταξε το 2011 και το 2013.

Σύμφωνα με τα χειρόγραφα του, ο ποινικολόγος κληροδοτεί την περιουσία του στο ίδρυμα «το Χαμόγελο του παιδιού», ενώ στην εν διαστάσει σύζυγό του παραχωρεί την επικαρπία πέντε καταστημάτων στην οδό Περικλέους.

Μέσω της διαθήκης του, εξέφρασε την πικρία προς την κόρη του αναφέροντας: «Η μεταχείριση μου από την κόρη μου με έφερε πολλές φορές σε απόγνωση, όταν ύστερα από σειρά εμφραγμάτων δεν είχα κοντά το μοναδικό μου παιδί.

undefined

Πέραν δε της συναισθηματικής βαρύτητας του γεγονότος, παρέμεινα και ουσιαστικά αβοήθητος λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η σύζυγος μου είναι εξίσου υπερήλιξ, κυρίως όμως έχει σε μεγάλο βαθμό μειωμένη την όραση και έχει χάσει σχεδόν εξ ολοκλήρου την ακοή της, με αποτέλεσμα παρά την καλή της θέληση και προσπάθεια να αντιμετωπίζω τη δίνη τριών εμφραγμάτων με την βοήθεια προσώπων, όπως η πρώην γραμματέας μου, μία παραδουλεύτρα και ο εκάστοτε οδηγός μου».

Η αποκλήρωση θυμίζει την υπόθεση Παπαμιχαήλ, όταν ο ηθοποιός αποκλήρωσε τον γιο που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποκλήρωσε τον Γιάννη «Είναι πολύ σκληρό να διαπομπεύεις το παιδί σου», ανέφερε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στη «Μηχανή του Χρόνου», σχολιάζοντας την επιλογή του πατέρα του να τον αποκληρώσει.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, αλλά αυθόρμητος και απρόβλεπτος. Μιλούσε πάντα έξω από τα δόντια με απόλυτη ειλικρίνεια. Έτσι οι συγκρούσεις του πολλές φορές ήταν έντονες. Ακόμα και με τον γιο του Γιάννη, τον οποίο υπεραγαπούσε, είχε μια ιδιόμορφη σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα. Όπως είπε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, σαν άνθρωποι «δεν τα έβρισκαν».

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στη διαθήκη του αποκλήρωσε το γιο του, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα στη σχέση τους. Όταν η διαθήκη άνοιξε, το νέο σόκαρε την κοινή γνώμη, τους φίλους της οικογένειας και τον ίδιο τον Γιάννη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. προς το παιδί του για κάποιον που φεύγει…

  2. συνήθως οι γονείς καταστρέφουν τα παιδιά και οχι τα παιδιά τους γονεις

  3. Ο/Η "μία παραδουλεύτρα και ο εκάστοτε οδηγός μου".......... λέει:

    δηλ.κάθε πόσο άλλαζε οδηγούς…λυπάμαι και την κυρία που είχε την ανάγκη και εκτελούσε χρεη “παραδουλεύτρας” σε αυτό το εκδικητικο π@Τέρας

  4. Εγώ πιστεύω ότι κανένα παιδί δεν ζητάει να έρθει στον κόσμο. Και επίσης πιστεύω ότι οι γονείς όπως θα το μεγαλώσουν αυτό θα παίξει τον ρόλο αργότερα. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτό υπάρχουν παιδιά που μεγαλωνοντας με την ζωή και τις παρέες κάπως επιερέα ζουν την ζωή τους όμως οι σωστές βάσεις διαπαιδαγωγισης είναι από το σπίτι λοιπόν για μένα είναι πολύ σκληρό να αφήσεις την περιουσία σου εδώ κι εκεί και το σπλαχνο σου να πεινάει στον δρόμο είναι πολύ σκληρό ακαρδο για μένα τρομερό πότε δεν θα το έκανα για τίποτα όσο κι αν τα παιδιά μου δεν με κοιτούσαν άλλωστε δεν τα φέργο με στον κόσμο για υπηρεσίες παιδιά μας είναι ……

  5. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΉΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΊΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.ΦΤΑΝΩ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΕΡΓΈΤΗΣΑ

  6. και οσο για τα που τα παιδια απομακρυνονται… πάντα υπάρχει κάποιος λόγος.
    Ο γονιός είναι πάντα υπεύθυνος για το παιδί και οχι το παιδί προς τον γονιό.
    Τα χρήματα, οι σπουδες και η τα υλικα αγαθα δεν είναι αντάλλαγμα για αφοσίωση και αγάπη…

  7. πολύ καλά τούς εκαναν κ τα ΑΠΟΚΛΗΡΩΣΑΝ τα ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ,
    το σωστό κ καλό παιδί φαίνεται με την αντιμετώπιση στα γεράματα πρός τούς γονείς τους ,
    ξέρω προσωπικά γιατρό διευθυντή στο γεννηματά στην αθήνα ,πού ξεσκίστηκαν οι γονείς του στη δουλειά κ στα εξοδα για να τόν σπουδάσουν κ αυτός ο αλητήριος τούς εγραψε κανονικότατα στά …μέζεά του ,αφού βούτηξε ολο το εφάπαξ του πατέρα του με απειλές φοβέρες κλπ εξαφανίστηκε και 20χρόνια ουτε τηλέφωνο δεν τούς επαιρνε ουτε ενδιαφερόταν για την υγεία τους κ εμεναν πολύ κοντα στην αθήνα σε απόσταση μόνο 2 χλμ ,πλήρωναν 50αρικα σε αλλους γιατρούς για να πάνε στο σπίτι τους να τούς εξετάσουν τα τελευταία χρόνια γιατί ειχαν κινητικά προβλήματα κ να τούς γράψουν φάρμακα , κ ηταν κ οι 2 υπέροχοι ανθρωποι κ εφυγαν πικραμένοι κ με παράπονο μέχρι την τελευταία στιγμή τους …ολοι λένε οτι εδώ πληρώνονται ολα …ψέματα ,αυτός μιά χαρά καλοπερνάει με τα 2 παιδιά του την γυναίκα του κ τα εγγόνια του ….μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑ -παρακαλώ το makelio να το ανεβάσετε εις μνήμην αυτών τών 2 υπέροχων γονιών

  8. “ωραίοι” πατεράδες εκδίκηση προς το παιδί τους πριν πεθάνουν, “σοφοί”….
    Το να είσαι γονιος δεν σημαίνει πάντα ότι είσαι και στοργικός, καλός, δίκαιος, και σωστός…
    Μην ξεχνάμε κάθε ηλίθιος/α μπορεί να γίνει πατερας η μητερα…

Comments are closed.