Ακόμη δεν ξεκίνησε το δεύτερο lockdown και πέταξε την “βόμβα” ο Πέτσας! Θα κρατήσει μόνο 3 εβδομάδες;;

Κοινοποίηση:
1

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η Ελλάδα μπαίνει εκ νέου σε lockdown από το πρωί του Σαββάτου στις 6 το πρωί.


Το lockdown έχει ανακοινωθεί πως θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, ώστε να μπορέσουμε να πούμε «καλά Χριστούγεννα», παρόλα αυτά… κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.
Ο Στέλιος Πέτσας έθεσε ως στόχο ώστε να αρθούν τα μέτρα κι αυτός είναι από 300 ως 400 ημερήσια, αριθμός κρουσμάτων επιπέδου Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή από τα σχεδόν 3.000 σημερινά, θα πρέπει να πέσουν πάνω από 2.500 για να αρθούν τα μέτρα! Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν απαιτείται χαμηλό τριψήφιο νούμερο, 300-400 κρούσματα ημερησίως, για άρση του lockdown, απάντησε ότι «γι’ αυτό μπήκαμε σε καραντίνα, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα».

Η κυβερνητική αισιοδοξία για την απόδοση του δεύτερου lockdown μοιάζει να είναι δεδομένη, ωστόσο δεδομένη είναι και η ανησυχία στην κοινωνία για το κατά πόσο θα καταγράψουν τόσο μεγάλη “βουτιά” τα κρούσματα, τόσο σύντομα, ώστε να μην παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Πέτσας, πάντως, είπε πως αν τα ημερήσια αυξηθούν κι άλλο, τότε δεν αποκλείεται το μέτρο του lockdown να παραταθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. τους νεκρους απο κορονοιο τους ανακοινονουν καθε μερα τους 130,000 νεκρους καθε χρονο στην Ελλαδα συμφωνα με τον EOΔΥ γιατι δεν τους ανακοινωνει? οι 5000+ απο αυτοκτονιες δεν ανακοινονονται ?. Αυτους που θα πεθανουν απο την πεινα θα τους ανακοινωσει ? Και γιατι τα προηγουμενα χρονια δεν ανακοινωνε τους νεκρους απο εποχική γρίπη που ήταν πολλοί περισσότεροι απο 2019? αυτους τους βλεπουμε μονο στην σελιδα του ΕΟΔΥ? Γιατι τα προηγούμενα χρονια δεν μπαίναμε στην καραντίνα να γλυτώνανε? Θα μας απαντήσει ο Πετσας ?

  2. ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ LOCKDOWN Ο ΠΕΤΣΑΣ…ΣΗΜΕΡΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ

Comments are closed.