Ακτιβιστές – “επαναστάτες” της Greenpeace εμποδίζουν τάνκερ να παραδώσει ρωσικό πετρέλαιο στη Νορβηγία!!!

Κοινοποίηση:
ust

Οι ακτιβιστές της Greenpeace and Extinction Rebellion εμπόδισαν ένα δεξαμενόπλοιο να παραδώσει ρωσικό πετρέλαιο στη Νορβηγία τη Δευτέρα, συνδέοντας ένα από τα σκάφη τους στο γιγάντιο πλοίο σε μια διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε η Greenpeace.

Το δεξαμενόπλοιο προϊόντων Ust Luga είναι αγκυροβολημένο έξω από τον τερματικό σταθμό Slagen της Exxon Mobil περίπου 70 χλμ νότια της πρωτεύουσας Όσλο, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης σκαφών Marine Traffic.

Ακτιβιστές έδεσαν μια κόκκινη λαστιχένια λέμβο στην αλυσίδα της άγκυρας του δεξαμενόπλοιου καθώς προσπαθούσαν να αποτρέψουν την εκφόρτωση 95.000 τόνων πετρελαίου, ανέφερε η Greenpeace σε ανακοίνωσή της.

Αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν, ανέφερε η τοπική αστυνομία.

«Το πετρέλαιο δεν βρίσκεται μόνο στη ρίζα της κλιματικής κρίσης, αλλά και των πολέμων και των συγκρούσεων. Είμαι συγκλονισμένος που η Νορβηγία λειτουργεί ως ελεύθερο λιμάνι για το ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πούτιν», δήλωσε ο επικεφαλής της Greenpeace Norway, Φροντ Πλιέμ.

Η ομάδα κάλεσε τη νορβηγική κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων και είπε ότι η μονάδα Esso της Exxon Mobil θα πρέπει να ακυρώσει τυχόν συμβόλαια για τέτοιες εισαγωγές από τη Ρωσία λόγω της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η Esso Norway είχε συμφωνήσει να αγοράσει το πετρέλαιο πριν ξεκινήσει η σύγκρουση και δεν έχει σχέδια για περαιτέρω αγορές από τη Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

«Η Esso Norway συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις νορβηγικές κυρώσεις και υποστηρίζουμε τις συντονισμένες διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό της “απρόκλητης επίθεσης” της Ρωσίας», δήλωσε ο Esso σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Γνωστοί υπάλληλοι του ιδρύματος Τζορτζ Σόρος. Τους ξέραμε από άλλες υποκριτικές εκδηλώσεις.
    Τώρα ΑΠΡΟΚΆΛΥΠΤΑ υποστηρίζουν τ αφεντικό τους.
    Που ήταν οι ομοφυλόφιλοι ( δείτε πως επίσημα κρατούν την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ ) όταν ο καραγκιόζης Ζελένσκι σκότωνε στο Ντόνετσκ και Λουγκανσκ αθώους πολίτες?

  2. Οι…ακτιβιστες της πλακας να πανε να διαμαρτυριθουν για την εισβολη της Τουρκιας στην Συρια και στο Ιρακ, που κανει οτι θελει και μετα να πανε να εμποδιζουν το τανκερ να ξεφορτωσει το Ρωσικο πετρελαιο!!!!!! Αντε εγκαθετοι!!!!!!

  3. Καλά… εγκάθετοι της ΕΕ που πουλάνε μαγκιά με την γνωστή σημαία. Ακτιβιστές-πουστ@ρες που παριστάνουν τους επαναστάτες και καλοπληρωμένοι υπάλληλοι δήθεν ειρηνιστές.
    Ουστ ρε

Comments are closed.