Ακρίβεια: «Πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές οι τιμές στα αμνοερίφια – Πόσο κοστίζει το κιλό

Κοινοποίηση:
arni-varvakeio

Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται και φυσικά με το Πάσχα προ των πυλών, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες οι τιμές στα αμνοερίφια.

Η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά για τα πασχαλινά εδέσματα έχει ξεκινήσει, με τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν ψωνίσουν αλλά και τους κρεοπώλες να δηλώνουν πως οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, το αρνί σήμερα πωλείται από 8,90 ευρώ το κιλό, οι συκωταριές από 6,90 και τα εντεράκια ξεκινούν από 5,90.

Ωστόσο, στα συνοικιακά κρεοπωλεία η εικόνα είναι διαφορετική καθώς το αρνί κοστίζει 14,90 ευρώ το κιλό, η συκωταριά από 13,90 και τα εντεράκια από 7,5 ευρώ το κιλό.

«Υπάρχει αφθονία και καλό είναι ο κόσμος όσο νωρίτερα προμηθεύεται τόσο καλύτερα και για τις τιμές και για την επάρκεια και για όλα», επεσήμανε κρεοπώλης, μιλώντας στο MEGA.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία των Γεωτεχνικών – για την οποία μάλιστα προσέφυγε στη δικαιοσύνη – επισημαίνει ότι αυτές τις ημέρες και όσο πλησιάζει το Πάσχα οι έλεγχοι πρέπει να είναι αυξημένοι προκειμένου να περιοριστούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων.

Σκρέκας: «Στόχος η τιμή στο αρνί για το Πάσχα να είναι κάτω από 10 ευρώ το κιλό»
«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», τόνισε αναφορικά με τη μάχη της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στα Παραπολιτικά 90,1.

«Σήμερα είναι 5,3% ο πληθωρισμός. Η Ελλάδα δεν σταματά να παίρνει μέτρα. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε το νοικοκυριό», πρόσθεσε.

Για την τιμή του αρνιού στο «καλάθι του Πάσχα», είπε πως «στόχος είναι το αρνί να είναι χαμηλότερα από 10 ευρώ το κιλό», ενώ σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νονού», σημείωσε πως «το αξιολογούμε», λέγοντας πως «συζητάμε με την αγορά» και πως «οι τιμές είναι σε αποκλιμάκωση».

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε απαντώντας στην ερώτηση για ενδεχόμενο μηδενισμό ΦΠΑ σε βασικά είδη πως «το μέτρο εφαρμόστηκε στην Ισπανία. Αντί να δούμε τις τιμές να μειώνονται, οι μεσάζοντες απορρόφησαν τη μείωση ΦΠΑ. Δεν θα διακινδυνεύσουμε έσοδα χωρίς αποτέλεσμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response