Αιγαίο: Εννέα παραβάσεις του ελληνικού FIR από τουρκικά αεροσκάφη

Κοινοποίηση:
αεροπ

Σε συνολικά 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας προχώρησε η Τουρκία εντός του FIR Αθηνών κατά τη διάρκεια άσκησης έρευνας και διάσωσης

Με ένα θερμό καλοκαίρι “φλερτάρει” η Άγκυρα η αεροπορία της οποίας σήμερα προχώρησε σε συνολικά 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στην εναέρια περιοχή ανάμεσα από Χίο – Λέσβο, που είχαν δεσμεύσει οι Τούρκοι για άσκηση έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue – SAR).

Μάλιστα, είχαν ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες εκδίδοντας και σχετική ΝΟΤΑΜ, όμως κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης άσκησης δεν κατέθεσαν σχέδιο πτήσης.

Συνολικά καταγράφηκαν 9 παραβάσεις, 4 από 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 5 από 12 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το σύνολο των ιπτάμενων μέσων αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Για αρχη καλα ειναι.Σιγα-σιγα θα αρχισουν να αυξανονται οι παραβιασεις.Υπαρχει μελλον.Τι συμφωνιες εχει κανει ο κουλαρας με τον ερντογανη κανενας δεν ξερει!..

  2. Κατ αρχην δεν ξερουμε πως εχουν διαμορφωθει τα συνορα μας μετα τα υπογραφεντα απο Ερντοκλαν και Κουλαρα για να μιλησουμε για παραβιασεις!

Comments are closed.