Αθώος και αυτός! Υπόθεση Novartis: Ομόφωνο βούλευμα απαλλάσσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από την κατηγορία της δωροληψίας

Κοινοποίηση:
ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του πρώην Υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, από την κατηγορία της δωροληψίας για την υπόθεση Novartis.

Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο, με εισηγητή τον Πρωτοδίκη Αθανάσιο Μαρνέρη, υιοθέτησε τη σχετική πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία είχε ζητήσει να μην υπάρξει κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Με το απαλλακτικό βούλευμα ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος των ερευνών για τυχόν εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, που είχε ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2018 με τη διαβίβαση στη Βουλή από την Εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς της σχετικής δικογραφίας με τα ονόματα των δέκα πολιτικών προσώπων, καθώς ο φάκελος για τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν ο μοναδικός που παρέμενε «ανοιχτός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση, που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 έως 17.5.2012.

Παράλληλα, οι δικαστές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Στο βούλευμα γίνεται, επίσης, αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι οι ένορκες καταθέσεις είναι αόριστες, με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, οι ίδιοι δε, δεν ήταν ούτε αυτόπτες, ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΕΙναι πολλά τα μαρούλια κούλα

  2. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑΝ ΦΥΛΑΚΗ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

  3. Ετσι για νακαταλαβετε:Στην Αμερικη οι συγκεκριμενοι μαρτυρες,επεισαν τα ηλιθια αμερικανακια,την Novartis που τα ακουμπησε,ολο τον κοσμο,οτι ειναι αξιοπιστοι.Εδω ομως καποιοι “δικαστες”ειναι σαινια και καταλαβανοτι οι μαρτυρες λενε αοριστιες.Φυσικα δεν ειναι επιορκοι,φυσικα δεν ειναι αλητες ουτε καθαρματα.Δεν ειναι χεσμενα απ’τον φοβο τους ανθρωπακια,θλιβερα ερπετα του τιποτε.Και ξερετε γιατι;Γιατι εγω ειμαι κινεζος οδοντιατρος.Καταλαβατε οτι ο διαλογος με τα σιχαματα τελειωσε και πρεπει να βγουν μαχαιρια;

  4. Κρυπτοεβραίοι και μασόνοι ΠΑΝΤΟΥ.

Comments are closed.