Αθανασόπουλος: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους αυτοδιοικητικούς του Κορωπίου

Κοινοποίηση:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μία από τις κορυφαίες αυτοδιοικητικές προσωπικότητες του Κορωπίου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τις τελευταίες δεκαετίες, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο νόσο σε ηλικία μόλις 67 ετών.

Ο λόγος για τον επί δύο τετραετίες δήμαρχο Κρωπίας (από το 2003 έως το 2010) και διακεκριμένο παιδίατρο, Θεόδωρο Αθανασόπουλο.

Ο εκλιπών ήταν ο πρώτος από μία νέα γενιά επιστημόνων και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του Κορωπίου που έθεσε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό της πόλης ως επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννηση».

Έχαιρε εκτίμησης από το σύνολο των αυτοδιοικητικών και μάλιστα είχε διατελέσει και μέλος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

Πολλά από τα βασικά έργα υποδομής της πόλης του Κορωπίου φέρουν τη σφραγίδα του.

Ως παιδίατρος υπηρέτησε με συνέπεια τη δημόσια υγεία αφού υπήρξε ο αρωγός της ανάπτυξης εκατοντάδων παιδιών του Κορωπίου αλλά και των γύρω περιοχών.

Παράλληλα, ως αυτοδιοικητικός, προάσπισε το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον.

Ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1956 στο Κορωπί Aττικής από τον Βασίλειο και την Αλεξάνδρα, το γένος Χρυσίνα.

Τελείωσε το 1ο Δημοτικό και Γυμνάσιο Κορωπίου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) από όπου αποφοίτησε το 1981.

Από το 1986 έως το 1990 έκανε τη μεταπτυχιακή του άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πήρε την ειδικότητα της παιδιατρικής.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του επέστρεψε στο Κορωπί όπου άνοιξε ιατρείο. Από το 1990 έως το 2000 συμμετείχε στο Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Κορωπίου, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα Συλλόγων και άλλων φορέων σε θέματα προληπτικής Ιατρικής.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δήμαρχος Κρωπίας. Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 επανεξελέγη στο αξίωμα του δημάρχου.

Λίγο πριν από τις εκλογές του 2010 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αυτοδιοίκηση τονίζοντας μάλιστα ότι είχε προσφέρει ό,τι μπορούσε και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις νεότερες γενιές Κορωπιωτών.

Από τότε δεν αναμίχθηκε πλέον με τα κοινά ενώ συνέχισε να προσφέρει ως παιδίατρος στο κοινωνικό σύνολο.

Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία Βλάχου με την οποία ευτύχησε να αποκτήσει μία κόρη, την Αλεξάνδρα ενώ τα τελευταία χρόνια έζησε και τη χαρά του εγγονιού.

Ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, το δημοτικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι, εκφράζουν την θλίψη και τη οδύνη τους για την πρόωρη απώλειά του και συμπαραστέκονται στο βαρύ πένθος της οικογένειάς του, στη σύζυγό του Ελευθερία Βλάχου, στην μονάκριβη κόρη του Αλεξάνδρα και στην οικογένειά της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου.

athanasop theod1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: